:welcome:

Selamat Datang , Selamat Membaca
Inilah Dunia si Gadis Mocha



:gadismocha:

:gadismocha:

:soundofsoul:

Friday, September 30, 2011

Happy Birthday ATIKA HANI !

29 September 2011
one more birthday that i've to celebrate
Atika Hani my roomate :)

Tuesday, September 27, 2011

Half Bad, Half Okay

Harini amek gamba klas!
yeayy! tapi kann..
awal gile doe..
baru je knl2 dak2 klas
da nk amek gmba bagai..
pelik je aku..
em harini nak kata bad mood tak jugak..
sebab aku bole lagi berkomunikasi
tapi ada la jugak aku menyendiri seketika
panass + hOtt bebeh!
dengan tetiba kene sound ngn ekin..
aku menyirap lah wehh
tapi tu sume before klas Law..
lepas je kelas Law, kteorg grak g mushroom
Dean Manja mintak pinjam payung aku doe..
Manja gila =.='

Malam pulak ada kelas malam
dari LT1 gerak ke LT2,
tuke lagi ke LT3,
tetibe carik kelas laen
ada la pulak kat A118.
penuh la kelas..

akhirnya aku ngntok =.='

Monday, September 26, 2011

WierdO !

adakah saya ANEH ?

"kau aneh, tapi tak complicated"
this is how a friend describe me =.='

How to Spent Weekend in Perlis

This all Dean's fault!
he is performe excellent enough for influence me to follow him
hahah! chopp.. bukan buat apa pun..
just karaoke kat cmart n men bowling kat kangar..
but i'm not sure why i'm freely follow him
acctly there is another person with us
Nad n Naquib
Nad are Dean's friend n Naquib are Nad's friend..
boleh pulak aku masuk ngn dorang kan?
padahal tak kenal pun..
Dean pun baru je kenal bape minggu
boleh kire lah bape kali je kteorg bercakap
just suddenly he invite me to follow them..
this is my first time go to karaoke actly..
at first my intention just wanna follow them but not involve in the karaoke
but, they force to sing with them
i feel like 'skema' if not give respond
so, i just give a try :)
boling pulak tak tau lah nak cakap apa...
first game i control the game...
second game, dean kalahkan aku daa..
penat nye pasal =.='

Saturday, September 24, 2011

Doubtful Debts

thankyou very much friend :)
even if u share to settle debt
but i do not consider any debt
i only consider a gift from you
because i never give u a debt
so, for my birthday i hope u not give me anything more
^_^


**malas aku nak berdebat dgn kau..
so,  kire settle hutang n hadiah bday aku skali taw nie.
tak payah mengada nk  bg mende len agi.. 
aku tak biasa trime adiah.
=.=

Friday, September 23, 2011

bosann

to do list :
  • angkat n lipat baju
  • kemas bilik
  • basuh n sidai baju
  • g cari makan
  • buat biodata for MGT
  • buat homework ACC
  • buat assgment ACC
sambil2 tu mesej2 skali.. hahah

Wednesday, September 21, 2011

Gangster OM

athirah n suhara

 comelkan gangster nih?? ngeh3
^_^

Monday, September 19, 2011

Memori Dalam Hujan Waktu Cari Makan

dah macam lirik lagu dah
"memori daun pisang waktu jalan jalan"
(tah btol ke tak aku tak tau lah lirik die)
alaa.. yg lagu ala ala dangdut tuhh..

huhu bukan apa..
habes klas agak awal lah..dlm pkul 10.30 cmtuh rasanya
so, nak tggu bas dtg amek pkul 11.30
ada masa sejam lagi
plan nak pegi makan kat OREN
tapi, tup2 hujan sangat hebattt
so, kami plan meredah hujan
nak buat cmner payung takde
kalau tggu hujan reda tak dan makan pulak nanti
so redah je lah..
smpai putus cangkuk tali beg aku
aku punya baju kurung da lah warna putih
so, bila basah mmg nampak jarang lah kann
seksi sekejap aku.. naseb pkai tudung
law tak, free show jehh...
meredah hujan je dah amek masa 30mnit
so, tpaksa batalkan niat makan kat OREN ,
tp makan kat MUSHROOM jeh..
lepas mkan tggu bas jap then balek.

time dalam bas aku check henset..
dua2 fon aku ada msj..
dua2 dr classmate aku yg lelaki
"korang ada payung tak? nak pinjam la"
derrrr! kteorg yg pmpuan pun merdah hujan
diorang sanggup tuh nk pnjam kteorg ..
manja pulak lelaki zaman sekarang enn

Saturday, September 17, 2011

Matriks Not UiTM

Dalam kesamaran bilik aku yang tak mampu tuk diterangi kerana kepanasan yang memabahang bakal menitiskan titik titik peluh sambil melantak JacknJill Roller Coaster Barbeque aku menaip demi memenuhi masa yang terluang nie..ini lah dia kehidupan ku diawal usia bergelar mahasiswi UiTM.

Memang dah sah sah Matriks berbeza dengan UiTM kann..kalau nak ikot kan.. Matriks lagi selesa.. perghh bilik kat kat matriks dah macam syurgaa bagi aku.. tenang je bila study.. tak ada pun rasa anasir2 yang melalaikan selaen drpd lagu2 aku je.. Tpi bilik nie? kalau tak membuahkan peluh tak sah.. macamana nk kusyuk solat? macam mana nak selesa study? macam mana nak arrange bilik yang kecil nie supaya muat semua barang untuk 4 org yg kampung halaman nya jauh2 belaka.. dah boleh agak kan berapa bnyk nya barang yg harus ada bg setiap individu itu pabila dirantauan..

Rakan rakan kat Matriks dulu awal awal lagi dah mula nak kamcing.. clasmate aku kat sini? masing masing menyombong lagi doe.. aku je yang terhegeh-hegeh nk contact dorang pape hal.. majority classmate aku orang KL + Slangor.. kire senang la jugak nak communicate kan sbnrnye.. tp masalah sombong tu susah nak dbendung..tu lah dia manusia..
Ohyaa.. aku rasa lawak pun ye jugak bila roomateaku kat sini pelik dengan habits aku yg jarang basuh rambut.. maksudnya bukan lah sbulan skali.. paling2 selalu pun aku basuh rambut selang sehari lah.. tu pun aku terikot habits roomate aku kat matriks dulu.. roomate aku kat matriks dulu awal2 aku kenal dorang, aku yg pelik dengan habit dorang jarang basuh rambut.. ada tu yg seminggu sekali je.. ye la doe.. kalau basuh rambut pagi2 nanti time nk g klas rmbut tak kering lagi dah kene pakai tdung.. lagi lahh.. bbau kott nanti.. dorang memang dah biasa dengan life kat asrama.. so, tu lah yg dorang praktikkan mana yg terbaek.. kadang2 aku cakap diorang tak mandi lagi padahal diorang dah mandi just tak basuh rambut je.. tp bila kat UiTM sini..roomate2 aku pulak cakap aku tak mandi uhh.. hahah. kena balekk kat akuu! yeahh Terima Kasih kawan kawan :)

okayy ini hanya permulaan laife aku kat sini.
kelas pun baru bermula
assignment pun tak banyak
so, banyak lagi yang aku harus tempuh..
wish me tough enough to through it all dear :)

The Beginning for Long Journey

Assalamualaikum to all readers :)

Di masa yang terluang ni aku memenuhi dengan post entry yang panjang.. aku mulakan dengan Bismillahirrahmanirahim :)

Setelah aku melawan perasaan, setelah aku melawat kampung halaman dan pulang ke rumah dengan selamat, setelah puas aku tidak menunjukkan rasa sedih ku yang aku akan meninggalkan keluargaku demi menuntut ilmu dihujung semenanjung Malaysia iaitu di Arau,Perlis.. alhamdulillah aku berjaya menjejakkan kaki di tanah sempadan Thailand ini pada 5Sept2011. My nenek saudara Che Bee n my Uncle Yunus turut bersama menghantar ku ke sini.

Sesampai disini kami sekeluarga menginap di Rumah Tamu UiTM Perlis. Kira dah berada didalam UiTM lah. Senang sikit nk pergi daftar 6Sept2011 esok nye.. Sampai kat Arau nih dalam tghari cmtuh. So, petangnya pegi bjalan ke Padang Besar. Aku beli mana yang aku tak smpat nk beli lagi.

Pada hari pendaftaran aku melangkah menuju kaunter. Tetiba aku ternampak someone yang aku kenal.. Sham! ahah ketua klas aku kat matrix.. okay abaikan je die.. aku trus lah daftar isi borang semua.. tetiba adek aku bgtau die dah nampak Hez.. aku dengan terujanya mencari kat mana budak tuh.. ahah! gotcha! nampak dah.. tetiba aku nampak die call someone..yups! thats me. die call aku.. tnya aku kat mana.. padahal aku dah nampak die pun.. tak lama lepas tuh dia anta msj pulak kat aku "Welcome to Arau! yeahh :)" hahah. thanx dude.
aku g daftar cmnie je.. okay whatt ;p


Okay, setelah selesai mendaftar aku terus pegi ker umah sewa yg 'desediakan' sangat tuh.. aku bukan nk cakap ape lah kann.. UiTm tak jujur dengan students pun ye jugak.. dlm surat tawaran bgtau kediaman disediakan..tp tak bagitau pun yang berbayar.. aku ingat tak lah berbayar.. lagi pun satu sem je yg die sediakan.. sem dua n so on kene pandai2 sendiri lah lan.. ruparupanya berbayar.. RM250 pulak tuh termasuk deposit lah.. bulan2kene bayar RM150. itu yang duduk lua kampus.. yg dapat duduk dalam kampus bape kerat je tu pun kene bayar RM400 cmtuh kot tp untuk satu sem terus lah.. takde lah kene bayar bulan2lagi. Hurm.. nasiblah badan.. nak belajar pun cost meningkat.. pinjaman PTPTN pun bukan lah boleh buat hati senang lenang. Nanti nak kene bayar balik jugakk beb! (okayy perasan tak aku dah menggunakan bahasa yang selamber berbeza dengan intro tadi. lantakk).

Petang hari pendaftaran tuh jugak bermula lah Minggu Destini Siswa aka minggu orientasi. Biasa lah kalau minggu orientasi memang ni lah masanya senior nak buli junior kann.. Actly bukannya teruk pun.. Just Senior2 treat kteorg macam apa jeh terjerit2.. tak malu langsung ngn lelaki. Diorang bukan main lagi suruh junior sume pkai tdung n pin kebawah..tak boleh selimpang2.. pakai baju labuh2 for cover our ass. yups! mmg lahh.. tapi kalau antara diorang yg jadi OC tuh pun tak semenggah mane lah kan pkai baju ketat jugak.. atas bontot jugak.. berdiri depan mata kteorg sape tak sakit hati beb. ye lah.. marah kteorg sume macam warden marah banduan derr.. korang suke ke??? tak kann.. Hurm jadual orientasi hanya di penuhi dengan taklimat untuk bagi info kat kami semua pasal sistem UiTM.. papehal yg jadi or what ever dengan siape kami boleh berurusan or semua yang something like that lah.. Alahmdulillah semua tuh di taklimatkan.. kalau takmemang terkapai2 lah semua students yg ada nih. memang pack gila jadual..tuh yang semua OC duk jerkah kteorg sume supaya cepat..mengejar masa..kami semua hanya penat berjalan ulang alik dari STAR ke Pusat Islam aka Masjid , dr PI ke Dewan makan, dr Dewan Makan ke STAR.. macam tu je lahh sepanjang minggu..borringgg =.=' Hari terakhir Minggu Destini Siswa barulah terasa seronok siket sebab ada EXPLORACE .. baru lah teras mencabar. hee :D

Setelah tamat minggu orientasi dapat lah rehat sehari hari Ahad tuh. Hari Isnin dah mula kelas kononnye.. masing2 semangat je pegi sebab kononnye budak2 BM ada pjumpaan.. ruparupanya yang ada pjumpaan hanya bagi siapa yang daftar hari jumaatn hari ahad je.. sebab diorang sume tak di beri taklimat lagi..okay.. dengan malu nye sume balekk.. hari Rabu barulah bermula kelas klas yg sebenar.. tu puh masih terkapai2 sebab jadual yg diberi masih berubah2.. aku jadi pening nak ikot mana satu punye jadual.. ada yang ditampal kat HEA.. ada jugak yg kat dalam student portal.. laen2 jugak masa die.. dah payah dah.. last2 masing2 ikot je suma jadual tuh.. kalo takde, tggu masa jadual sterusnya.. cam apa dah..itu baru permulaan dugaan kami.. ada lagi 3tahun tuk teruskan perjuangan kan.. aku harus tabah!

Hari Khamis ada perjumaan pertama Kokurikulum.. derr! kene kawadd beb! aku tak penah2 msuk kawad dah kne berkawad pulak.. takpe! aku memang suke lasak2 nie..tp sebelum nie org keliling aku semuanya takut pada lasak.. sekarang nie.. rumate aku ada yang sejiwa dengan aku.. kiteorg siam plan nak msuk ARMY lagi beb.. gila tak gila? heheh.. tu baru mencabar.. I LIKEE ;D tapi, tak perlu lah. coz untuk budak sem satu nih semua just di agihkan grup kawad.. tpi takde lah sepanjang koko berkawad je.. ada lah jugak die ajar teori2 siket.. so, okay lahh..

Hari Jumaat bersamaan 16Sept2011 HARI MALAYSIA kann?? so, cuti! kteorg melepak je kat 'kondo' kteorg..(acctly kondo kteorg nie rumah kedai je) dpan kondo kteorg siap ada Pasaraya CMart lagi.. kira Pekan Arau lahh nie.. Senang je nak crik barang.. hari2 aku dengar lagu kat kedai2 bawah nie.. nie lagi satu dugaan.. bende senang dapat beb.. DUET kene KAWAL.. NAFSU BERBELANJA pun kene KAWAL lahh.. dugaan dugaan =.= tapi bab makan memang tak boleh nak buat apa.. kat rumah kiteorg nie tak boleh nak masak sebab takde dapur.. n  tak dibenarkan rasanya.. so, bila time makan je kene lah merayau mencari makanan.. naseb baek bnyk jugak kedai makan yang ada..kene sedia duet je lahh.. haish.. ramai orang cakap kat perlis nih makann murah.. tapi tak murah mana lah kan.. harga tanak kalah KL beb.. harga standard cafĂ© je! Gilaa..

Ohyaa.. aku baru tau.. ramai jugak manusia yang aku kenali dicampakkan ke hujung semenanjung nih.. antaranya yg dah lama kat sini Hez aka Hazmi , Arry bf kaka ninie.. yg baru masuk daffar cm aku nih ada Sham lah ketua klas aku kat matrix, Mira classmate matrix aku..budak2 KMS yg aku tak penah bertego pun dah jadi housemate. Haha.. kecik je Malaysia nie kann.. ehh chopp! Ada lagi sorangg Muzammil pun ada kat sini doe.. die daftar hari Ahad. Patutlah aku tak nampak die time orientasi.. Okay lah tu.. ada jugak member sperjuangan J ni buat aku lagi bersemangat tuk teruskan apa yang aku dah mula n bersaing secara sehat demi mengejar masa hadapan J

CHAIYYOKK !!!
^_^


ni lah muke2 selebet aku n rumate n aktiviti bosan time orientasi












aku, adda, teeqa, haila


ni lah hadiah explorace num9. hehe

ni pulak aktiviti hari cuti




ni diaa banjir

ni dia jadual bas.. kalo lmbat kne tggal beb

tiap2 hri Jumaat ada pasar malam
 nie la aku jumpe Burger Goreng!
n aku bli air jagung tuk dinner aku

okehh.. the last one.. bilik aku


katil aku yg atas

kipas yg disediakan satu je.. panas wehh.. udara rak masuk
tgkap tu mcm takde function

bserabut lah.. bilik kecik kott.. brg bnyk.. tpaksa tmbah satu kipas bawah


 almari satu ni kene konsi 2 org..
sparuh je dpt weh.. laci pun satu je.
 ni sudut barang2 aku.. semak kan?

dah mcm jual tdung kan?
nie la die sudut blakang pintu :)

**for ayah n ibu.. jangan lah risau ye.. insyallah anakmu boleh bawa diri**

Monday, September 12, 2011

Siapa Sangka Arau Lebih Hebat dari KL

Minggu orientasi selama 6hari..
BORRRINGGGGG =.=
asek asek taklimat
derrr...
penat nye berjalan je..
asek ulang alek ke STAR , PI , Dewan Makan..
duk pulak kat mushroom tunggu bas datang..
dehh!
hari last je best sebab ada explorace..
satu group kteorg tuh ada 8lelaki 17prempuan..
leader kteorg nama shakir..
ada jugak set2 kepoh dlm group kteorg..
aku tak masuk campur..
aku jumpe 2lelaki 1prempuan bdk sama course ngn aku..
dah la course aku nie course sulung yg ada kat arau..
so, mmg keorg konfem 1klas lah kann...
aku mals nk citer detail sangat.. hehe
okay lahh.. babai! na pegi beli buger for dinner :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...