:welcome:

Selamat Datang , Selamat Membaca
Inilah Dunia si Gadis Mocha



:gadismocha:

:gadismocha:

:soundofsoul:

Thursday, June 30, 2011

Cemburukan Bidadari Syurga

okay, okay..actually, aku terbaca artikel yg di post kat fb SEMAC..bacalah..moga dijadikan iktibar.. enjoy :D


"Ustaz, boleh tak kalau di syurga nanti, saya tak nak suami saya ada bidadari?"
Soalan ini pernah dikemukakan oleh seorang wanita (entah datin mana tah), sewaktu sesi soal jawab dalam satu kuliah (kalau aku tak silap, oleh Ustaz Dato Abu Hassan Din Al-Hafiz), pada sekitar awal 90-an.
Jawapannya nanti dulu. Aku nak bincang hal yang lebih penting. Haha..
Datin tersebut wajar diberi ucapan syabas kerana berani menyuarakan apa yang terbuku di kalbu ramai wanita. Tapi pasti kebanyakannya tak tergamak nak luahkan perasaan tu.
Mmm...nampaknya sampai begitu sekali kaum wanita ni meluat dengan bidadari syurga. Aku guna perkataan 'meluat' sebab aku rasa inilah istilah yang paling sopan. Mungkin ada yang sampai rasa benci bila mendengar perkataan 'bidadari', aku tak nafikan.
Apa puncanya sampai jadi macam tu? Penjelasan yang paling mudah, sebab cemburu.
Penjelasan yang lebih mendalam; sebab wanita sebegitu menyangka bahawa suaminya adalah MILIK mutlak si isteri. Sebagaimana miliknya terhadap kereta Mercedesnya dan rumah banglonya. Tak mahu KONGSI dengan orang lain.
Aku pernah menghadiri majlis ilmu yang dianjurkan satu jemaah tabligh..ustaz yang sedang memberi amanat kepada bakal-bakal da`ie itu ada menyebut, "Jangan sekali-kali ceritakan mengenai bidadari apabila anda sedang membicarakan tentang nikmat syurga di khalayak yang ada wanita menghadirinya. Dikhuatiri jika anda tidak bersedia dengan ilmu yang cukup, majlis ilmu itu akan hanya menimbulkan rasa benci di kalangan wanita yang masih lemah imannya.."
Fuhh~! Sampai begitu sekali rupanya. Dahsyat..
Aku tak sangka sampai begitu sekali, hingga 'pantang' disebut tentang bidadari di depan wanita.
Tapi..Dalam Al-Qur'an kan bidadari disebut tanpa berselindung?
Ohoho...mungkin tak apa la sebab kebanyakan wanita di luar sana tak faham pun bila mendengar atau membaca Qur'an.
Habis, nak biarkan macam tu je? Biarkan je wanita 'bermusuh' dengan bidadari? Tak ada cara nak 'mendamaikan' dua golongan ni ke?
Biar aku beritahu apakah jawapan ustaz yang awal tadi.
"Di syurga nanti, selagi puan tak berenggang dengan suami puan, suami puan seakan-akan tak nampak pun bidadari.. Tak perlu lah puan risau sangat. Yang penting sekarang, usahakan agar puan bersama suami dapat menjadi ahli syurga. Kalau isteri terpaksa masuk neraka buat sementara, dan suami yang masuk syurga dulu, saya tak jamin la bidadari tak ganggu dia.." Padat dan bersahaja jawapan yang diberikan ustaz, disambut gelak ketawa hadirin. Si datin tunduk sambil tersenyum kelat.
Hmm..kenapa suami tak nampak bidadari bila isterinya ada? Sebab wanita ahli syurga kelak akan dijadikan oleh Allah sebagaiketua bidadari. Hebatnya kecantikan ketua bidadari ni, adalah ibarat cahaya bulan mengambang penuh di musim panas. Para bidadari yang lain pula ibarat bintang-bintang yang bertaburan di sekelilingnya. Hanya menyerlah tika bulan menyepi.
Maka apabila Ketua Bidadari itu hadir, si suami seolah-olah terpukau, dan bidadari yang lain seakan tak kelihatan, ataupun nampak kecil saja. Macam gadis jelita dikelilingi budak-budak tadika. Tentu saja fokus si suami takkan beralih dari melihat isterinya.
Hebat kan ? Tapi macam mana kalau tiada bidadari langsung? Kan lagi bagus kalau tiada saingan?
Tidak juga.
Andai tiada bidadari, maka cantiknya Ketua Bidadari umpama bulan penuh di langit yang kosong. Kejelitaannya jadi kurang menyerlah kerana dia cantik sorang-sorang, tak ada siapa yang kurang dari dia, jadi pada siapa dia nak dibandingkan? Pada jiran di mahligai bersebelahan yang jaraknya sejauh mata memandang?
Wahai wanita penghuni syurga; anda sama cantik saja dengan Ketua Bidadari yang lain. Tak berapa seronoklah. Anda hanya paling cantik di mata suami anda. Begitu juga Ketua Bidadari yang menjadi jiran anda, tercantik di mata suaminya.
Satu perkara lagi, para bidadari syurga adalah penghuni asal yang telah Allah tempatkan di situ. Mereka penduduk asal syurga. Tak bolehlah nak halau mereka pula. Nanti mereka mengadu pada Allah. Mereka tidak pernah berbuat dosa, taraf mereka seakan malaikat yang sentiasa makbul doanya.
Cuma mereka ini Allah kurniakan nafsu sebagaimana manusia. Tetapi nafsu mereka bersih (tidak takabbur terhadap Allah) dan tidak terhijab.
Dalil tentang mereka mempunyai nafsu, dalam surah Al-Waqi`ah ada ayat yang berbunyi `uruban atraaba, yang apabila diterjemahkan bermaksud:
"sentiasa merindui (suami mereka yang berada di dunia) dan muda belia usia mereka".
Di dalam bahasa Arab, kalimah `uruban juga bermaksud berahi berpanjangan..
Dalam istilah yang agak kurang sopan (minta maaf), mereka ini sentiasa merindui jimak. Saya mohon maaf sekali lagi, tapi wanita dengan sifat sebeginilah yang diidamkan oleh hampir semua lelaki. (ah..aku rasa bukan HAMPIR semua, tapi memang SEMUA lelaki normal macam tu).
Tentang pengertian kalimah atraaba pula, nantilah bila ada masa yang sesuai aku huraikan dalam artikel yang khusus tentang bidadari..for guys only.
Baiklah. Anda dah nampak, cara untuk mengelakkan suami anda dari melayani bidadari, ialah dengan sentiasa ada di sisi suami. Senang saja bukan?
Barulah bidadari lain tak 'kacau daun'.
Betul?
Tapi adakah anda pasti?
Kita rujuk sebuah hadith yang menceritakan tentang keadaan penghuni syurga;
Para Sahabat bertanya, adakah penghuni syurga melakukan jimak, dan bagaimanakah keadaan mereka? Dijawab oleh Rasulullah, "Benar. Oh, sungguh hebat sekali. Tenaga dan kenikmatan mereka Allah gandakan kepada seratus, dan mereka sekali pun tidak akan merasa letih." ~au kama qaal
Hmm. Maknanya, kalau Ketua Bidadari tak mahu berenggang dengan suami, maka alamatnya tak keluar dari bilik la. Layanlah sampai dia puas.
"Tak kisah, janji dia tak layan bidadari.." mungkin itu jawapan seorang wanita.
Saya beritahu lagi; Ahli syurga juga tidak tidur, kerana terdapat hadith yang menyatakan bahawa "tidur itu saudara mati, maka ahli syurga tidak memerlukan kepada tidur, tidak mengantuk, dan tidak letih, lapar, atau dahaga..". (au kama qaal)
Jenuh la kali ni tak turun-turun dari katil. Sanggupkah anda? Berapa minggu anda sanggup? Berapa tahun? Berapa dekad? Berapa kurun?
Jika di hati anda terdetik rasa bosan, para bidadari di luar bilik akan mengetuk pintu sambil bertanya bilakah gilirannya akan sampai. "Ketua! Biar kami pula ambil alih!" ..mungkin itu yang mereka kata.
"Biarlah diorang menunggu kat luar..aku takkan tinggalkan suami aku!" Mungkin ada wanita yang berfikir begini.
Izinkan saya bertanya lagi; "Tak nak pergi shopping ke?" ; )
"Eh, shopping? Shopping apa? Kat mana?"
Mafhum daripada beberapa hadith yang mutawatir, Pada setiap Jumaat Allah adakan suatu 'pasar' di syurga. Di pasar inilah, ahli syurga diberi nikmat terbesar antara segala nikmat di syurga, iaitu diizinkan melihat kepadaNya. Tiada satu pun ciptaanNya yang mengatasi keindahan Sang Pencipta, Rabbul Jalil yang bersifat Al-Jamiil.
Dan di 'pasar' syurga inilah Allah sediakan segala pakaian, makanan, dan perhiasan (barang kemas dan aksesori) yang berbagai-bagai rupa, beraneka warna dan bentuk.
Ahli syurga cuma perlu melihat kepada contoh 'produk' yang dipamerkan, niatkan "Aku mahu yang ini!"; maka dengan serta-merta benda itu sudah dipakai di tubuhnya. Boleh juga meminta seperti itu apabila terlihat ada ahli syurga yang lain, memakai sesuatu yang menarik perhatiannya.
Kenapa perlu ada pasar? Kan boleh minta saja dari dalam bilik?
Perlunya ada pasar ini kerana ahli syurga ketika itu dah tak tahu apa lagi yang mahu diminta, kerana terlalu lama dan banyaknya nikmat yang diperolehi mereka.
Ibarat anda dah dapat semua file/software yang anda ingini, sampai anda tak tahu nak download software/file apa lagi di internet. Dah tak tahu nak 'search' apa, sampai termenung di depan superkomputer yang terhebat dan terlaju di dunia, milik anda. Lebih kurang macam tu la ibaratnya.
Maka di 'pasar' syurga inilah terdapat pakaian dan barang kemas serta aksesori wanita (dan lelaki) dalam 'rekabentuk terbaru'...'latest design'
kata sesetengah orang. Sebab itu ahli syurga tidak akan merasa jemu.
Dan apa yang paling hebat, semua yang ada di pasar ini adalah PERCUMA!
Ibarat Ivana Trump pergi shopping di HyperMall milik ayahnya yang asyik pecat orang ("you're fired!"). Tapi di syurga pastinya berjuta-juta-juta kali lebih mewah. Dan anda kekal muda selama-lamanya, tak macam minah saleh tu..
Di pasar syurga tu, semua benda yang menyenangkan hati anda boleh didapati.. Niat saja nak pakaian baru, anda akan tiba di Department Pakaian Wanita.
"Handbag LV (Louis Vuitton) ada ke?"
..cheh. Ada sorang minah yang baca artikel ni boleh terfikir nak tanya camni..
Begini sajalah. Biar saya bacakan mafhum sebuah hadith lagi.
"Jannah itu ialah satu kawasan yang tersangat luas. Terdapat lembah, sungai, pohon, dan bukit. Tanah di tengah-tengahnya yang paling tinggi, dan Al-Firdaus berada di tempat yang paling tengah dan paling tinggi".
belum habis lagi..ada sambungan hadith ni;
"Keseluruhan syurga itu terdapat seratus tingkat. Pada tingkat yang terendah dan pertama, kesemua sudu senduknya, gelas pinggannya, kerusi mejanya diperbuat daripada perak. Tingkat yang kedua, semua sudu senduknya, gelas pinggannya, kerusi mejanya daripada emas; pada tingkat yang ketiga, sudu senduknya, gelas pinggannya, kerusi mejanya daripada yaqut, lu'lu' dan zabarjad (batu-batu permata yang mahal), dan pada sembilan puluh tujuh tingkat lagi hanya Allah yang mengetahuinya. Jarak antara satu tingkat dengan tingkat yang lain adalah sejauh jarak langit dan bumi."
Rasulullah hanya sempat meninjau tiga tingkat yang pertama sahaja sewaktu isra' dan mi`raj.
Syurga tingkat pertama yang terendah adalah untuk ahlul fitrah, manusia yang tidak pernah beriman tetapi seruan tauhid tidak pernah sampai kepada mereka ketika hidup di dunia dahulu. Mereka diizinkan masuk ke syurga setelah selesai menjalani qisas di mahsyar, jika mereka ada menzalimi sesama mereka. Inilah tanda betapa Maha Pemurahnya Allah Yang Maha Adil, tidak menzalimi seorangpun hambaNya.
Tingkat pertama ini juga adalah untuk para muallaf yang hanya sempat mengucapkan syahadah tanpa satu pun amalan baik, dan tiada satu pun kalimah Allah yang sempat dipelajarinya.
Maka sekiranya kita umat Islam ini berjaya ke syurga, tempat kita adalah bermula dari tingkat yang kedua, atau lebih tinggi lagi. Tingkat kedua, barang-barang perkakas dapur serta perabutnya diperbuat daripada emas.
Saya tanya; Di dunia sekarang (di bumi) ini, adakah pakaian dan barang kemas kita diperbuat daripada bahan yang serupa dengan bahan membuat perabut dan peralatan dapur?
Anda tahu jawapannya ialah tidak. Bahan untuk pakaian dan perhiasan kita lazimnya mestilah lebih mahal daripada bahan membuat perabut dan perkakas dapur.
Ertinya, bila sudu dan meja pun diperbuat daripada emas, agaknya apakah bahan yang jadi pakaian dan barang kemas ahli syurga? Sudah tentu lebih mahal daripada emas!
Ya. Bahan dan unsur yang lebih mahal itulah yang dibuat pakaian ahli syurga..termasuk juga kasut tumit tinggi dan handbag (jika anda mahu, pasti ada!), termasuk juga barang kemas yang ada di Pasar Syurga tu.
Ketika itu jika anda ternampak handbag LV dari alam dunia, mungkin anda akan terasa jijik nak menyentuhnya macam tengok tahi ayam. Mana ada kelas!
Emas pun setakat jadi jug air je..Gelas minuman pun dibuat daripada berlian (kalau anda menghuni syurga tingkat atas sikit).
Hm..Di pasar yang bagaikan real-life catalogue ini, semuanya lebih mahal dari perkakas dan pinggan mangkuk anda. Terlalu banyak pilihan. Shopping la sebanyak mana yang anda mahu. Tak perlu trolley. Kalau anda nak suruh bidadari bawakan barang yang anda shopping itu pun, mereka pasti gembira dapat membantu.
Janganlah lupa pula..para bidadari itu juga khadam anda yang sangat suka berkhidmat. Anda kan ketua mereka?
Ingat ni, kesemuanya anda tak perlu bayar! Bayarannya telah dilangsaikan dengan keringat, darah dan air mata anda ketika di dunia dahulu.
Tapi kalau nak dapatkan 'design' terbaru tu, kenalah keluar dari rumah
(istana) dan tengok sendiri di pasar Jumaat. Di pasar ini juga ahli syurga akan bersosial, bertemu rakan lama dan saudara mara.
Berapa luas pasar tu? Jika anda terbang menaiki buraq selama sehari pun belum habis melihat keseluruhan bahagian 'pasar' itu. (kalau naik kenderaan yang lebih laju, anda tak nampak apa-apa sebab laju sangat, mengatasi kelajuan cahaya).
Dan sudah tentu suami anda pun nak pergi ke Pasar Jumaat itu juga untuk melihat Allah Rabbul Jalil. Ajaklah suami shopping sekali!
Setiap minggu, akan ada design terbaru yang boleh anda dapati. Setiap minggu juga anda boleh datang shopping di pasar ini. Sampai tahun depan, kurun hadapan, alaf hadapan...sampai bila-bila. Tiada had usia di syurga..
Soalan terakhir saya: Yang mana lebih menyeronokkan bagi anda; shopping dengan suami, atau pergi shopping bersama bekas teman-teman rapat, rakan sekolej (atau rakan serumah) anda dahulu?
..dan mungkin pada kurun hadapan, suami anda nak pergi memancing di sungai syurga bersama bekas rakan sekampungnya...atau mungkin dia cuma nak 'berehat di rumah' saja..
Dah la..tak payah risau. Perasaan cemburu tu kerana disebabkan kejahilan tentang fitrah lelaki dan tak faham kehendak suami. Ahli syurga tidak ego dan cemburu buta. Di syurga tiada hasad dengki dan tiada sifat takabbur.
Qaalu salaaman-salaama~

Serba Salah

Kalu kerja saket hati ,kalau tak kerja takde duet .

Aku baru ingat nak buat duet siket tu raye nie.. tu aku sanggup kerja bulan puasa nie. Tapi,aku ingat nk deal ngn permenent aku tuh tuk tuka siket jadual tuk bulan puasa nanti.. kira seminggu morning, seminggu noon. Gilir-gilir lah shift kan.. tapi aku baru teringat hari tu baru je aku cakap maen2 "alang-alang tu seminggu jelah tira morning..hahaha"..die tetibe ngn nada tak puas aty "haa , cmtuh buat ar report".. Adoyaii.. buat report tuh sume keje die sbg permenent.. aku baru sebut sminggu morning, belum aku cakap nk sebulan morning . huh! Nie kan lagi aku nak mintak tuk bulan puasa nie.. Agak-agak la derr, bulan puasa tuh.. die nk suh aku msuk noon je ke? kemane trawih aku? kemane tadarus aku? tak sronok la tak dapat bbuke puasa ngn family.. tahun lepas aku da kat dalam matriks tuh pun tanpa family.. sedih la aku ;(

Tu satu hal..ngah aku sedih2 pikir nak wt cmner nnti bulan puasa , aku ternampak pulak report sales yg die buat. 'Personal Sales' aku nmpak kat situ.. then ade due coloumn. 1st coloumn name die , 2nd coloumn nme aku.. aku saje lah tgk2 je.. tetibe aku teringat tarikh yg permenent aku tuh cuti 4hari n aku kne full 4hari..sebab bru je kejap tadi ade akak tu tnye sal tarikh tu.. so, automatik lah aku maseh ingt tarikh tu.. aku tros tgk kat report tuh.. pada tarikh 18,19,20,21 June yg die cuti tuh kan.. boleh pulak ade rekod sales kat name die.. patotnye untuk empat4 hari tuh sales sume kat name aku.. aku tak paham! kenapa die perlu buat mcm tuh?? nak cover cuti die ke? tak boleh gak sbb punch card die dah confirm offday 4hari tuh..nk komisen? heii , aku tak kesah lah kalu die nak kaut komisen sume..tapi agak2 lah derr,, hari die cuti tuh yg die nk klentong..bodoh lah kann. damn! sanggup die buat cmtuh.. aku punye hours keje dah la keje potong.. dari boleh keje 8jam sehari.. dah kene keje 6jam jeh maximum.. kirenye gaji aku dah maken kurang.. tapi tadi supervisor baru je dtg bg die surat information yg die punye elaun naek dr rm80 jadi rm130.. dri basic die rm880, jadi rm930.. Haishh.. menyirap derrr...kalau nak ikot kan sekrang tgh Sales JCard Privillege..aku boleh jugak lagi msok pkul 2.. tapi die cm bangang suh aku msuk kul 4 jugak. naek benci aku.. Hilang tros mood aku nak keje.. aku nie kne msuk lmbt, die boleh pulak buat OT.. HUH!!!

Wednesday, June 29, 2011

chill lahh ~

Heyy , Soul Sista!!!
chill lah SITI NUR ATHIRAH
takyah pikir dah pasal orang2 
yang menganggu hidup kau tuh
bile tiba masa nya nanti baru lah 
suh dorg datang audition jadi calon husband >.<
lagi pun , aku takde prasaan tuk tu sume
buat korang kecewa jeh nanti dgn kekejaman aku
aku jugak harap sangat korang sume tak carik aku 
5 tahun dari sekarang , biarkan aku hidup solo..
merasa pengalaman hidup menjadi HA 
(bukan hamba abdi ye tp Hamba Allah)
tanpa gangguan perasaan.
FULLSTOP

Tuesday, June 28, 2011

edit blog

smpai pkul 5pagi aku edit blog.
huhu nak edit time siang hari mane sempat n tade feel..
mlm pulak balek keje dah pkul 11 smpai umah..
law g singgah melepak.. mau nye nk dekat kul 12 bru balek..
balek je, on9 dulu... adoi.. busy jeh.
tuh yg edit tgh malam a.k.a 3/4 pagi..hehe

theOLDme

semalam..
aku mengambil masa selama 2jam belek balek blog aku yang lama (boleh klik kat gmba aku yg pkai bju skola tuk tgk blog lama aku).. banyak dosa masa lalu aku.. tapi aku rindu aku yang dulu . berbeza dgn aku yg sekarang.. semuanya masa lalu yang menguatkan aku supaya tak lagi macam dulu.. 'kau kuat athirah, kau cukup tabah'.. Allah s.w.t takkan uji hambanya diluar kemampuan hambanya .. aku pegang prinsip tuh smpai lah aku jadi tegar cmnih.. hati aku cukup keras tuk menolak segala yang aku boleh elak supaya sejarah tidak berulang lagi.. sekarang,diri ini menjadi kejam.. aku tak berani menjadi aku yang dulu, yang lembut hati.. maafkan aku. kini aku bukan aku yang dulu..

Saturday, June 25, 2011

cukup 3 hal kau buat..

kalau boleh aku nk stop dah cter pasal kau..
tp kau macam tak paham bahasa lah..
aku ckp jgn nk menggedik menggedak ngn aku lagi kan..
haish.. aku akan okey kalau kau okay...
TAPI, kite baru je knl 13 hari..
dalam mase 3 hari tuh kau dah buat aku meluat..
CUKUP 3 HAL kau buat, cukup takat tu..
hati aku takkan terima lagi da..
kau tertanya2 ape kau buat??

1st , kau tnye aku bnd mengarut.. kau nk tau sumtink yg kau tak patut tau. bodoh la kan kau. ( aku maafkn sbb tu baru satu hal)
2nd , kau tnye rmbot aku.. okay fine.. kau nk marah aku.. tapi ape hak kau nk tau sangat?? ini hak aku lah bangang..( aku dah mule nk ngamok)
3rd , kau mintak topup kat aku .. heyyyy seumur hidup aku, kawan2 aku yg syang aku tuh pun tak mintak topup kat aku lah.. aku saje jeh nk suh ko ganti.. nk tgk kau nih jnis cmner.. but sory..aku dah naek benci ngn prangai kau..(aku dah rimas. paham2 je lah law aku dah rimas)

CUKUP 3 HAL KAU BUAT , TU DAH CUKUP BAGI AKU UNTUK BUANG KAU DARI HIDUP AKU..SEBAB KITA BARU JEH KENAL 13 HARI , BUKAN 13 BULAN KE 13 TAHUN KE.. AKU DAH GUNAKAN BAHASA YANG CUKUP MUDAH.. JANGAN SAMPAI AKU BUAT KAU TAK DAPAT CARIK AKU.. 

Friday, June 24, 2011

aku yang kejam -.-

tanpa aku sedar..
aku dah pun jadikan kau mangsa hati aku yg bodoh serta bebal nie..
aku tau..law dah rmai yg jd mangsa aku..
korang akan chop aku nie kejam kan??
tpi semua nie.. bukan aku sukasuka..
aku dah cuba tuk tanak saketkn hati orang..
tapi die jadi macam tanpa aku sedar..
dah laa.. lupekan lah aku..
aku dah biasa pun hidup solo..
family aku segalanya..
kawan2 aku jiwa raga aku..
kalau nk bkawan ngn aku..
buat cara kawan yg betol2 kawan punye..
maaf ----
semua nie jadi kerana masa lalu aku yg selalu disakiti. 
tanpa aku sedar , aku dah jd kn org laen mangsa keadaan..
kejam nya aku.. kejamnya aku..
aku sendiri tak paham dengan diri aku .
=.=

aku macam lelaki?

cara aku mcm lelaki?
yup, 
aku ganas, aku brutal..
aku panas baran..
aku lg senang rapat ngn mber lelaki..
aku mudah cair law tgk laki ensem (sme gak law laki tgk pmpn sexy kn)
aku cepat rimas law orang 'menggedik' dgn aku..
aku jugak cepat tawar hati..(mane pegi tah setia aku)
aku tak pandai masak (pdhal lelaki pun ade yg pndai masak)
aku suka panjat2..pnjat pokok pun no hal..
aku suka tido , aku suka melepak..


ahhh.. takde lah mcm lelaki sangat kan?
tapi ape aku kesah..
tu lah aku..
kalau lah aku feminin..
hurm.. harapan~

Tuesday, June 21, 2011

0258

okeh . lagi 2minit nk pkul 3 .
tidur athirah tidur..
besok ade misi bersama geng 9A's
melawat sekola :D

Monday, June 20, 2011

mengimbas kenangan

seronok  :D
bile teringat balek dunia KMS semester satu..
gumbira aja.. tade hurt2 feeling nih..
baru je lepas 20 JUNE kn?
tarikh tu tarikh keramat gak la time kat kms tuh..
mmg kenangan takkan dilupekan..

see this post..
http://newmochalife.blogspot.com/2010/06/happy-birthday-aan-20-jun-2010.html

Saturday, June 18, 2011

Fever :(

setahun lebih jugak la aku tak demam lagi dah..
tetibe rase rindu nk demam kan..
hah . hambekk! 
mmg aku dapat betolbetol punye demam .
terima kasih :')

Tuesday, June 14, 2011

my heart beating fast..
do you know why??
because of you mr.sunshine ;))

'kau kembalikan rasa cintaku yg telah hilang'

Saturday, June 11, 2011

Adorable!!!

Sony Ericson W20

the Red colour..
WOW! 
menggugat keimanan aku -.-


harga die letak RM399
apek tuh bagi amek RM350
skali ngn memory 2GB
oke tak??


aku idamkan mende alah nie.. nk beli, api gaji bulan nie tak brape mmbenar kan..
bulan depan insyallah kalu takde aral melintang..
hope2 jadik.. doakan aku!

Thursday, June 9, 2011

kau GILA , PSYCHO , blahh lah!!!

prinsip hidup aku
kalau aku slese berkawan.. aku ok
kalau aku tak slese berkawan.. ape ko buat pun aku tak trime . maaf!
kalau sekali aku penah sayang , selamanya aku tetap sayang . masa hny bisa mengubah situasi.
kalau sekali aku 'terluka, tak usah memujuk.. biar masa yg merawat . aku dah biasa




untuk kau si bDk pSychO , kau nk tunggu? tggu lah kau smpai mati pun..
kau nk jd kawan aku? tp mcm nk mntak kawen je?
aku geliii lah weh..tah lah.. mmg aku takleh trime!
jadah lah wehh?? sumpah aku tak slase lgsg kawan ngn kau!
kau buat lah ape pun.. aku tetap tak trime.
kau jgn carik aku lagi..
aku kan tuka nombo , aku dah block kau dr fb aku .
maaf , carik lah prempuan yg lagi cntek ,
n boleh hargai kau dr aku yg tak pernah hargai kau
sbb aku mmg tak suke .
aku dah cube untuk brkawn ngn kau..
tp sangat terasa aku nih hipokrit..
mmg aku tak ikhlas..
sebab sangat rasa terpaksa. maaf!
aku tegaskn disini.. Aku Bukan Untuk Kau!

Sunday, June 5, 2011

Dalam Duka,Ada Suka.. Dalam Suka,Ada Yang Berduka

for those who make me smile from yesterday untill now.. or maybe forever..
i would like to thank you very much..
if there no one of you with me , beside me..
aku akan meratapi kesedihan aku..crying maybe..

but.. 
miya.. u always with me :)
anisah.. you sleep over my house to accmpany me :)
azamudin.. you make me feel love :)
harris al-harras.. you make me will miss you :)
farid.. thanks coz playing safe with your character between me n azam :)
mizan.. thank for being there :)

ouch! aku akan rindu saat2 "manje" ngn azam.. hahah .
chooppp! jgn pikir laen.. kteorg gurau2 bercakap je pun..
tp boley buat org laen nk tgelak je..
kan nisah kan? hahah
nisah diam2 die kat situ pun tak lekang gelak die..
aku sndiri pun tak tahan nk gelak ngn lakonan kteorg..
ouhh ya.. azammm!!! tira nak jam baru tau.. 
jam lame tu smpn la wt kenangan ;p
jage baek2.. sayang jam tuuu...
^_^



TAPI...
harus kite ingat.. dalam suka..
ade yg sedang berduka..
menanti kemunculan sesorang yg hilang dari pandangn dalm sekelip mata
usaha mencari berjaya menemukan mayat arwah
Shahrul Azwan n Mohd Hafiz
yg lemas di lombong kampung baru balakong
Takziah buat keluarga arwah..
semoga roh nya dicucuri rahmat dan ditempatkan antara orang2 yg soleh.
amerfikri dan hidayatullah,dan rakan2 yg rapat dgn arwah..
sebagai kawan.. aku harap korang tabah diatas pemergian abang n sahabat korg..
kuatkan semangat.. banyak2kn doa untuk arwah..
jangn diratapi.. tp dredha kn lah..
yg pergi takkan kembali..


boleh klik link nih untuk baca laporan kejadian dr harian metro 

Friday, June 3, 2011

nothing

ayah dah kuar hospital :D
alhamdulillah..

tapi.. aku tetap tak cuti..
tak dapat balek kmpung..
kalo fmily aku balek pun aku kene tinggal sorang2 kat rumah..
sape bole teman aku???
huhu :(

Thursday, June 2, 2011

Full

naseb aku..
3hari FULL shift..
thanx to my friend -.-

Wednesday, June 1, 2011

Mixture of Feeling

bercmpur baur segala rempah ratus hati nihh
tak tau lahh ape yg aku rasa sbnrnye
sedih , sebak , bengang , kecewa , buntu , sakit , rindu ..
tak tau ape yg patot aku buat..


aku sepatotnye dapat cuti sbtu n ahad nie.(4/6-5/6)
sebab ade knduri kawen kt seremban n knduri tahlil atok aku kat johor
kebetulan permenent aku pun ade knduri jugak kat pahang
masing2 tanak mengalah..
aku dah la time atok aku meninggal tuh aq tak dapat nk balek..
nie wat knduri tahlil arwah.. 
msti lah aq rse terkilan sgt law tak dpt balek kmpg lagi..
alang2 cuti skola.. msti ramai kazen aku sume ade..
so, kteorg kne carik pengganti tuk jage kaunter..
aku dah ofer zahier aka zex keje
mule2 die terima ngn rela 
lg pun 2hari je.. aku nk bayar cash lagi..
tetibe harini 1/6 die kate tak jadik..
aduhh.. ingt senang ke nk crik org tuk gnti..
bengang tu takde la bengang sangat..
tapi terkilan la.. die da cnfident da mle2 bley tlg aku..'tp tetibe xjdik..
sedih la.. aku buntu!!!
bile pikir balek..
ayah aku pun still dalam wad..
entah jadi balek kmpung ke tak la..
tp aku ingt bley la aq tmn ayah aku kt hspital sbtu ahad tu law aq ley cuti..
tp nih.. xdapat nk cuti da..
aku kene full lagi!!!
bile nye aku bole jumpe ayah aku???
cerciter.. sumpah sedih! rindu
sebal je rase..
lemao je aq kat tmpat keje tadi..
ta pecaye? tnye amal.. die nmpk keadaan aku tadi..
bile da mlm siket bru tenang siket..
tpi masih celaru!!!!!!
uwaaaaaaaaa :"GGGG
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...