:welcome:

Selamat Datang , Selamat Membaca
Inilah Dunia si Gadis Mocha



:gadismocha:

:gadismocha:

:soundofsoul:

Saturday, February 26, 2011

terjah blog orang dalam mamai

dah pkul2.40 pagi dah.. asal aku tak tido lagi??
tah la.. padahal tak cukup tido nihh..
mane tak nye.. sblum nak tertido tetibe tringat nak mengusya blog2 hebat yang ayat2 nye boleh di diterima atas gelanggang raja lawak. 
salah satu nye aku menapak di blog jiji yu ni nescafe+milo bace entry die yg pasal awek baru tu. aq pun follow je link die yg membawa aku ke blog gula gula hati. dalam aq membaca entry jadi awek jiji yu tu aq klik je link yg die buat tuh.. dah aku berbalik ke carpet jiji..bile kat blog jiji , ade pulak lagi entry dia yg berkait ngn awek baru tuh tapi kali ni entry yg bro shahazrin preview si jiji nih..penink eden! mane tak nye usya blog orang dalam mamai2.. dan akhir nye aq mengambil keputusan tuk follow blog gula2 dan bro tersebut :)

aq rasa nk buat short story . siket je ayat die :

pagi2 bukan nk minum nescafe tp nak mkn gule2 pulak,demand pulak milo tghari..tah macam mana bro shahazrin leyh saket hati sbb gule takde tuk nk buat air nescafe.

(ini adalah rekaan semata n tiada kaitan samada yg celik ataupun yg dah ter tonggeng tido nye)

Friday, February 25, 2011

Nasyid

help me guys.. aku na carik lagu nasyid yg baru2..
any idea??
hurm.. tu la..
nak sangat masuk macam2 kan..
menari kau join , nasyid kau nak masuk..
tamak nye lah kau athirah..
haish.. tapi ni gare2 markah koko yang zero !
terpakse la berkorban ngn mencapub tuk dpt kan mrkah koko tuh..
nasebb !
tido pun ta cukup , mencanak lagi na carik lagu nasyid..
mane nak tgk citer korea lagi (nk jugak uwh)..
derr -.-

Dating lah konon~

choOpp!!!
aku boyfriend pun takde nk dating mende?
adoyai..

okay okay..
acctly aq baru melibatkan diri dalam bidang tarian.. wow!
haha...first time kowt.. walaupun aku dah lame minat bidang ni..
tapi baru sekarang aku berani melibatkan diri..rugi mase kan?
huhu. tapi...
penglibatan aku hanya budak2 menari je tau..
roomate aq pun tak tau..
bile aku keluar nk g practice je..
do9rang mesti tnye aq nk g mane..
aq jwb nk g "dating" .hehe
dorang tau tu bukan tujuan sbnr aku pun..
tapi bile aq dah jwb yg bukan2 tu dorang dah mls nk tnye lg..
haha.. naseb lahh
sorry korang.. nnti korang tau jugak bile hari psembahan t ;p

Sunday, February 20, 2011

Kelanang Splash !

Kelanang Splash konon nye nak buat ala ala Summer Splash.
haha . ta bole blah je..
kami A1T2 (girls only) ade lah dalam 12 orang je yang ikot naik 3teksi.
agendanyw nak together2 bersantai dipantai kelanang.
kiteorang ade buat games .
yang buat games nye
ieka
alia
dan aku sebagai fotographer!

gamesnye agak teruk gak la kepada simangsa tuh..
 mata kene tutup la.. macam2 lagi.. tak sempat nk upload sume..


 pastu makan...
 lepas makan jalan smpai ketengah sebab air nga surut..
makin jauh..makin jauh.. makin jauh darai pantai..

 nampak kerdil je bukan?
sangat jauh kami jalan..

tapi pantai masih boleh kelihatan..hehe

cakk!! ;p
akhirnya kami pulang ke pantai dan makan lagi..
pastu gerak balek kolej...
**simple story sebab ta cukup mase !
daa~

Wednesday, February 16, 2011

seronok :D

aku berasa seronok nya apabila segala assignment yang rase membebankan telah pun siap dan hantar ! huh
markah? malas pikir.. dah hantar tu lantakkk!
seronok :D

keputusan UPS(ujian pertengahan semester)2 ni..
ade perubahan gak la dari segi gred..
akaun turun gred.. :(
math naik gred.. :)
tapi kalau nak kira pointer lebih kuirang je la pun..
sebab ade naik , ade turun kan..
tapi Alhamdulillah la.. kali ni takde C !
seronok :D

banyak jugak tutor aku yang dah disiapkan even aku slalunye buat tutor tu sambil layan citer korea(lambat siap sebnrnye) .huhu
tapi, seronok :D




WARNING***
kajian baru ditemui iaitu peratusan orang yang tidak mengambil sarapan adalah lebih besar daripada orang yang banyak mengambil makan ringan untuk mengidap OBESITI. Iaitu orang yang tidak suka bersarapan adalah lebih cenderung mengidap obesiti.
(oleh itu, rajin2 lah srapan ye n kurangkan snek2 korang tuh)
 source: News Strait Times, (bile punye tak ingt)

Monday, February 14, 2011

Happy Birthday ya Rasulullah s.a.w ;)

Sempena Maulidur Rasul ini..
kolej aku ade buat ceramah mengenai Rasulullah..
tapi kali ni bukan lah mengenai sirah2 kisah Rasulullah berperang ke ape..
tapi ustaz Sayuti(ketua unit pendidikan agama Islam) sampaikan perihal keperibadian Rasulullah..
dari tarikh lahirnya , sifat2 mulia nya, gambaran wajah dan keterampilan nya dari pandangan sahabat2 Rasulullah..
mesti ramai yang tak tau tentang keterampilan Rasulullah s.a.w..sehinggakan kita tidak berhak melakar atau mewujudkan gambaran Nabi Muhammad .
tapi gambaran yang ustaz ceramahkan tu hanyalah pernyataan yang yang diceritakan oleh para sahabat Baginda..sumber nye pastilah yang sahih dah boleh dipercayai..
ustaz juga ade tunjukkan orang2@profesional2 barat yang mengagumi Rasulullah..
nama Baginda (MUHAMMAD) juga tercatat dalam top10 manusia yang hebat iaitu yang pertama dalam senarai .. siapa sangka orang barat pun mengiktiraf Rasulullah s.a.w sebagai manusia yang hebat..

"Umati , Umati, Umati"
tiga patah perkataan ini sahaja yang keluar dari mulut Rasulullah ketika Baginda wafat..
walau sayangnya Baginda terhadap isterinya ,
walau setianya Baginda terhadap sahabat2nya ,
walau siapa pun yang paling rapat dengan Baginda..
ketika wafatnya , Baginda hanya mengingati Umat nya di akhir zaman ini..

kita lah umatnya di akhir zaman itu..
mengapa orang lain boleh mengagumi Rasulullah tetapi bukan kita sebagai umat nya?
apalah salah jika kita sayangkan Rasulullah selepas Allah s.w.t?
apalah salah jika kita sayangkan Rasulullah melebihi yang laen didunia ini?
apalah salah jika kita mengagung2kan Baginda berbanding pakar2 politik lain didunia ini?

walau apa jua.. 
Rasulullah sahaja yang boleh memberi syafaat nya kepada kita di akhirat kelak..
wallahualam :)

Happy Birthday Nabi Muhammad ya Rasulullah s.a.w :)

Friday, February 11, 2011

Hari Stress jadi Hari Bahagia

yeahh .. tanpa disangka..
hari yang aku sangka kan hari paling stress jadi hari yang bahagia !

ade kuiz bisness..
tapi masing2 kelam kabut tak study..
(sebab masing2 bsy siapkan research, kejar due date)
dalam dewan tadi.. usya nota lah babe ! haha
(jgn tiru aksi ini)

sepatutnya kene present research english ,
tapi suma tak ready(mana taknye, mengejut je sruh present) ,
so.. sir bagi relax.. masuk makmal bahasa n online !
sir ta kesa punn. hehe

presentation bisness pun cancel!
yang ni bukan sebab sir yang cancel kan..
tapi sebab sir tak ingat sputnya kteorg present.
ngeh3.. masuk kelas 3 mnit je..
pastu sir suh balek ! haha
sporting lah sir :D

okay.. sepatutnya situasi ini tidak bagus untuk seorang pelajar..
maafkan saya . tetapi apakan daya.. suma dah jadik ;p

Thursday, February 10, 2011

Seminggu Berlalu:part2

e'eh.. ade pulak part2 ek..
haha.. ye la.. before ni kan dah ade entry tjuk tu jugak..
tapi aq nak jugak buat tajuk sama!

kali ni punye after seminggu macam2 jugak yang jadik..
first, aku rasa macam semangat aku kembali. alhamdulillah :)

2nd, research aku akhirnya siap ! tggal nk present je. alhamdulillah :)

3rd,tah kenapa.. tetiba aku tegur Zarul balek. pdhal aku yg mara sgt die dulu. pelik-.-'

4th, harini 10 february.. Happy birthday to HAZMI a.k.a Hez.

5th, mlm ni jugak.. college aku didatangi pasukan yang membantu Gaza .hebadd.


persembahan deklamasi sajak.. 



video

video

ni pulak nasyid.. mendayu2 nyanyian nye.
berbakat sungguh dak2 KMS ni erk. hehe ;p

Saturday, February 5, 2011

return with happiness :)

 thanx everyone!
cuti kali ni aku enjoy :DD
rindu korang okay..
jumpe lagi :))

once again..
HAPPY BIRTHDAY AFI !

6 february 2011

tarikh tu tiap tahun jadi tajuk post .
da macam tarikh keramat lak . 
haha , not really..
bukan nak kenang hal yang da lepas okay..
ta kesa dah pun ..
sikit pun tade saki baki da .
it is not fake but it is fact :D

okay , 6 february aku tahun ni laen dari 6 february yang lepas2..
no moody 2.. no sedih2.. chill okay.. aku cheers :D
aku dapat lepak ngan geng2 lame..
kat McD pulak tuhh..
last skali lepak Mcd ramai2 aku rase time sbelum SPM kot..
whoaaaa rindu nye nak lepak ramai2 kan korang?
 Azam , Daoz , Akmal , Mizan , Miya , Wany , Kerel n bday boy AFI :)
tapi our leader jaoh dimate..
sian Matt ta dapat na join kteorang.. 
Fiqq pulak otw balek dari bercuti tak sampai2..
rindu korang matt n fiqq :(

kali ni camera afi jadi mangsa..
hehehehe..
macam biasa , aku kalu da dapat pegang camera..
kalu tanak lepas bole?
haha , tapi hak orang tu...(sedar diri ye)
capture sane , capture sini..
tapi ta puas ! bhaha..
da lame ta buat keje candid2 ni =P
tapi gamba2 dbwh ni bukan aku yg capture . haha







Birthday Boy (afi amsyar)


ANDDDDDDDDDDDDD ..
the Best part ...
Beday boy kene siram air la sehh !!!

basah sudaa !
aku yang suro wanu siram..
(first time buat keje nih kat dorang)
hehe , tu pun sebab tepung +telur takde..
tpakse ar gune air je..
tu je yang mampu n ade kat Mcd tu..
nak gune laen2 stuff kesian pulakkan..
haha (baek kan aku?-,-)

Lepas tuh...
kiteorang g downtown Bukit Dukong lak..
aku shopping la sehh..
beli tudung , selipar and handbag!
miya ngn azam asek kne bahan je..
afi lak jakun ngn call 3G free die..
haha , macam2 ragam la seh..
friends memory :)
huhu.. tapi yang tak best nye..
downtown ni mule awal ..dlm pukl 9 cmtuh..
and habes pun awal dalm pkul 12 da start kemas2..
ayoo... ni aku tataw lah na cakap downtown ke bukan..
aku bukan la tanak balek awal..
tapi ta syok ar klam kabut memilih..haa
tapi mak aku da kol da suh balek cepat..
hehe.. naesb baek aku sampai ruma ayah aku da tido..
Alhamdulillah.. selamat aku :)

Thursday, February 3, 2011

banjir !

air suda mari ,
kucing sume lari ,
jangan la berdiri ,
kemari kau ke mari
tolong angkat almari ,
jangan nak lari ....

adoi.. spoil betol lahh..
terpakse ku mengalah ,
nanti aku jugak yg tanak basah ,
sudah la tu sudah ,
buat je lah ,
ape yang salah?

Wednesday, February 2, 2011

supper + drama !

ini bukan superman ke hape ye..
ini supper namenya mkan tengah malam .
prosperity burger a.k.a oblog 
hand made punye ! haha
melantak lah ku tengah2 malam ni..
sambil layan citer ni 
yoo hee the witch

korea lagi :p

Tuesday, February 1, 2011

Selamat Pagi Batu Pahat !


pagi subuh ku bangun..
kedengaran ayam berkokok
haahhhh , ni lah die suasana kampung..
sejuk !!!!!!!!!!!
ku keluar mencari sarapan..
(tak pulak tido balek)
melihat persekitaran kampung..
ini lah dia kampung ku..
Parit Abd Hadi :)

Sweet Hometown

sumpah aku rindu gila kampung aku..
otw balek kampung tadi sampai aku tak sanggup nak berjaga..
tak sanggup nak menanti perjalan jauh..
aku nak tautau aku dah sampai je..
sepanjang perjalanan yang aku berjaga tu..
aku duk terkenang je saat2 dulu aku balek kampung..
rasa nak menangis je..
tapi ku kuat kan hati..

bila singgah kat Pagoh ,
teringat dulu biasanya pukul 2-3 pagi singgah pagoh sebab gerak tengah malam en..
rehat2.. makan2..
setiap kali singgah pagoh mesti aku beli gulagula 
or sumtink makanan ringan aku tuk bekalan kat kmpung t..
haha.. tapi tadi aku tak beli (tak tau lah kenapa)

bila sampai kampung..
berpijak je aku di halaman kampung aku..
aku rasa sebak ,terharu .. (siyes rindu)
aku jumpa nenek(nyai) aku ,
aku peluk kuat2.. rindunya..
tetiba rasa semangat rumah tu dah laen..
aku tak balek kampung since sebelum atok(yaie) aku meninggal lagi..
tetiba balek kali ni atok aku dah tade..
even dulu aku takde lah meluangkan masa aku duduk sembang2 kencang ngn dorang ,
tapi tetap terasa kehilangan..
rasa laen.. laen sangat..

so , tuk korang..
hargailah atok nenek korang selagi dorang masih hidup :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...