:welcome:

Selamat Datang , Selamat Membaca
Inilah Dunia si Gadis Mocha



:gadismocha:

:gadismocha:

:soundofsoul:

Thursday, December 22, 2011

we felt the same

sometimes we felt it, sometime others felt it. the felt of not-accepted. i'm in yr condition now. but the differences when u r surely forgiven. but not me. just taste it. from sweet become bitter. hahah. a lots of taste kind. but now more felt only a bitter taste.

a day be an actress ;)

sangat rasa pelik bila berlakon jadi bdk skola tapi tak pakai baju skola..










n lagi pelik..
bila aku belek belek gamba ni..
aku tertanya-tanya
"eh, ktorg berlakon dengan kad ID students UITM ke ek??"
huhu -.-

i'm sorry

this is what i sent to them. i don't know whether they read n accept it or read n ignore or totally ignore it.. its up to them.. but i've done what should i do..


salam,
firstly,aku tak pasti aku hantar pada masa yg sesuai atau tidak,
n walaupun korang rasa berat, tp aku harap korang baca post aku ni.
aku nak minta maaf atas tindakan aku yang keterlaluan hari tu..
aku tau aku tak patut bertindak mcm tu..
cuma masa tu aku tak berfikiran rasional sebab bertubi2 masalh tetibe dtg,
n aku tak dapat control diri aku..
aku tak salahkn korang nak benci aku.
aku memang layak dibenci pun..dr dulu smpai skrg..
disebabkn fb yg mmbuatkn kte tak bercakap,
kat fb jugak aku nk minta maaf,
aku tanak kalau kita bersemuka,
ape yang keluar dr mulut aku akan sakitkn hati korang lagi..
aku tak kesah kalau lepas ni korang memang tanak kawan dengan aku dah..
aku faham n aku terima..
cuma aku harap korang dpt maaf kan aku 
n halalkan apa yang aku penah amek dr korang,
kalau aku berhutang, hope korang tuntut dr aku..
thanx sebab berkawan dgn aku sebelum ni..
jutaan trima kasih, sejuta maaf aku mohon.
GOOD LUCK TEST n EXAM.
ikhlas dr aku yg baru dapat kekuatan nak minta maaf..

-i'm crying typing this-

Monday, December 19, 2011

tak sangka..

aku sokong kalau kakak aku nak kerja kat overseas..
walaupun dalam hati sebak
tapi, ini peluang dah terbuka..
bukan mudah...
terima lah along... 

Friday, December 16, 2011

desktop!


-seeing their faces everyday make me calm n cool-
miss you :')

credit to: alharrasz

Monday, December 12, 2011

#1 hri tak btegur

bermula harini..
and tak tahu lah sampai bila kami tak akan bertagur sapa
aku tak tau nak cakap cam mana..
aku yang patut minta maaf dulu ke?
aku yang ego ke?
setahu aku, dorang yang carik pasal dulu..


okay , aku tahu aku dah macam tarik tali je..
aku tahu dorang mesti dah tak hadap nak bercakap dengan aku
ramai lagi kawan yang lain, kan??
aku nak tengok sejauh mana dorang nak anggap aku lah pesalah utama?
dorang anggap aku sebagai orang yang tek fikir perasaan orang lain


tapi apa yang dorang buat (mengacau aku) tu dorang fikir ke tak apa yang aku rasa time tuh?
dorang terfikir tak aku rasa annoying dengan apa yang dorang buat?
dorang terfikir tak aku rasa serabot dengan apa yang dorang buat?
dorang tak terfikir kan?
sebab tu siap boleh gelak mengilai2 lagi..
so, kalau aku tak terfikir apa yg korang akan rasa bila aku marah tu perlu ke korang pertikai kan?
kalau kau kat tempat aku pun kau akan rasa sakit hati tahu tak??
cume beza nya kau tak reti nak marah, tapi aku reti nak marah..
tu je.. and aku tak sangka korang akan hebahkan kat fb.
yupss, aku tak kesah korang nak melepaskan segala rasa
tapi bukan menuding jari pada aku sorang smpai orang lain pndang hina dengan prangai aku
jangan sampai aku bukak segala aib perangai korang kat bilik tu n orang pulak pndang hina kat korang
aku bukannya nak balas dendam, tapi.. bia fikir balik.. semua manusia tak sempurna.. 
n korang sendiri dah boleh nampak prangai aku dengan cara aku yang ganas
korang tak sepatutnya terkjut.. sebab aku tak hipokrit dalam tunjuk prangai sbnar aku.
cuma satu aku nak cakap...


memang salah aku tegur dengan cara salah,
tp betul ke cara korang nak sedarkan aku tu??


bercakap, biar sepadan..

Sunday, December 11, 2011

its come again and again

i don't know how to story out..
but i think this is the real me..
people who doesn't know me well
they of course will describe me crazy, mad or something like that
this is because my awkward behavior is when suddenly yell at people
even if, there did wrong, i'm not suppose to yell at them right?
yes , that is my weak.. easily going mad for no tough reason.

actly bukanlah segalanya tanpa sebab..
tapi bila kepala otak dah set..
"bila aku bg warning lagi skali, die buat jugak..mmg terima lah nasib die"
tu je masalahnya.. bila die buat jugak.. apa lagi..
aku turun dr katil.. gegar pntu bilik smpai cam nak roboh
tau pulak die takut.. tanak bukak..
aku kalau die bukak pntu time tu.. aku nk sound care baek lagi..
tpi die tanak bukak pintu smpai aku kene tengking
"korang nk bukak pintu ke tanak?!"
n bila die bukak pintu sempat lagi gelak2 terkekeh kekeh depan aku yang tengah amarah ni.
aku apa lagi
"korang buat main apa?!"
dgn relax die jawab
"takdo gapo"
aku lagi hot...kepala hotak die tak de wat pape.. yg mengacau aku tu hapa?
"korang jangan kacau aku boleh tak?!! aku tengan tension nihh !!!"

korang dapat bayangkan tak betapa tak sopannya aku menyergah bilik orang n datang marah2 dgn tengking plak tuh.. sapa tak marah dengan prangai aku.. sape je tak benci aku kalau dah prangai macam ni.. aku punya niat nak berubah tu mungkin boleh bawak taun depan kot.. bukan mudah..
aku tak terniat nak marah dorang smpai benci aku.. aku just nk warning jangan kacau aku yang tengah serabot time tuh.. tapi aku tersilap langkah.. n bila aku tgk kat fb..

dah wujud pun status melepaskan rasa tak puas hati

tak kurang jugak dgn yg comment


bukannya setakat lepas aku normal.. malah dah lama aku sedar n dah lama aku malu dengan perangai sendiri..  sedaya upaya aku cuba conrol perangai aku since aku kat arau nih.. tapi tah kenapa, limit aku kawal terlepas jugak mlm ni.. why Athirah why? whyu become like this.. kau macam nak hancurkan masa depan sendiri je? please athirah.. sedar... sedar... jangan macam ni lagi.. bia lah apa orang nak cakap.. tapi kau kene betulkan balik keadaan.. arghhh.. macam mana pulak tu? ='(

lagi satu status melepas rasa tidak puas hati. bukan stakat meluahkan, tp mengutuk aq skali
tu laa.. mmg patut pun ramai tak suke aku kan??
sape je tak suke aku? cer citer sket..
set2 korang je tak suke aku..
sebab apa?
korang kan berlemah lembut.. mana reti marah
mara reti nak lepak2 ape sume...
aku ni je.. pape hal siket2 marah.. 
naek hangen tak tntu pasal,
pastu aku lak dah macam jantan kan ske lepak ngn dak laki..

selagiaku boleh control perangai aku,
aku sedar apa aku buat,
aku tau niat aku,
korang tak boleh sesuke hati nak menilai aku mcm tu.
okay fine, itu hak korang..
tapi korang kene tau jugak..
ALLAH s.w.t je tau luar dan dalam diri aku ni.
apa yang korang nampak tak semesti nya
itu aku..
dan jangan salah kan diri aku je,
jangan pandang orang ramai suke korang n korang tak dibenci.
maaf, aku bukan nak mmutar belit fakta , tapi jangan aku je yg sedar,
korang pun.. sedar kekurangan korang jugak.
 dalam amarah aku pun aku sedar..

 T_T


Friday, December 9, 2011

you are the only one

selama ni aku hanya percaya
"kawan buat gelak ketawa banyak, tp kawan buat kongsi sedih susah nak jumpa"

tapi malam ni , aku melihat sendiri dan merasai sendiri
secara tiba2 ramai memenuhi bilik aku dan kami bergelak ketawa dgn macam-macam cerita

tapi, secara tiba2

muncul sorg membawa berita sedih bila pendrive aku file sume jd shortcut (aku dh rasa nak mengamuk)
then muncul pulak roomate aku dr bilik sebelah membawa berita lagi tambah pedih hati serta luluh hati aku
housemate aku dah jumpa rumah sewa dorang untuk sem depan sedangkan aku n roomate aku dah buat percaturan nak tinggal sama2 n bru plan nak cari rumah esok. n  bila aku dengar yg dorg dah dpt rumah tu tanpa bagi tahu sepatah pun kat aku.. seriously aku menangis

aku sedih bukan apa,
aku baru je lagi kat bumi arau ni, dah la terperosok hujung semenanjung ni, siapaje boleh bantu aku kalau bukan orang2 sini n kawan2 aku kat sini? aku berharap dapat tinggal serumah dengan orang yang aku dah kenal sekurang2nya, lagi pun dorang dah memang housemate aku time mula2 jejakkn kaki kat bumi arau ni, aku berharap sangat dapat sama sama dengan dorang. tapi tetiba sorg bgtau die dah ade rumah tp di duk ngn dak2 kelas die. takpe lah, die dah bagi tau sendiri. tapi, aku cukup terkilan bila housemate+clasemate aku sendiri tak cakap sepatah mengajak aku tinggal dengan dorang ke apa. tapi secara tiba tiba die dah mengajak lagi dua org housemate aku tinggal dengan dorang sem depan. n ada pulak sorg cakap "oh, kiranya korang berdua je lah yang takde rumah lagi ni?" aku tersentap dengan ayat die and aku cukup tak tertanggung sakit hati ni.. roomate aku ada cakap yang kalau takde rumah lagi die nak join geng2 klantan die.. so, aku akan redha kan die kalau aku sendiri dah ada tempat. tapi bila jadi macamni.. aku tanak die pun turut takde tempat hanya kerana tanak tinggalkan aku. aku jadi sayu sendiri.. mengenangkan naseb aku dan roomate aku yang dipinggirkan.. 

cukuplah selama ni aku yang selalu dipinggirkan sebab perangai aku yang lain dari yang lain
tapi, jangan lah kau turut terikut sama.. aku risaukan orang sekeliling aku, tapi orang sekeliling aku kesahkan aku ke? aku tertanya-tanya sendiri.. sepanjang diha n farah kat bilik aku, aku menangis n takde sape tanya kenapa aku sedih or apa.. aku tak kesah sebab aku tau selama ni pun takde sape berani tegur aku bila aku mengamuk or sedih.. tapi malam ni.. bila sume dah balik bilik masing2.. roomate aku tetiba datang duduk sebelah aku n die usap belakang aku tuk tenang kan aku n cakap dgn aku "takpe lah, jangan sedih.. aku ada.." seriously, airmata aku lagi laju mengalir sebab aku terharu dengan tindakan die.. selama aku berkawan, tak ada penah seorang pun bertindak macam tu dengan aku.. aku ingat die tak dapat detect aku menangis kenapa.. yelah aku dalam tension2, tengah betulkn pendrive yg dah tak tertolong tu airmata aku menderu mengalir.. macam2 andaian org boleh buat kan.. tapii macam mana die tau aku sedih sebab rumah n seangkatanya tu n betul pulak tu.. aku cukup tersentuh dengan tindakan kau.. aku sayang kau sangat2.. walau pun aku jenis tak pandai expresskan, tapi aku nak kau tau aku sayang kau.. AH :")

Tuesday, December 6, 2011

Assignments

this what people said..
"if you never sleep late or never did not sleep, you are not a student"

why?? hurm.. for me.. 
majority of student will do last minutes jobs.
so, the stack of assignment have to finish it.
then, if you sleep u will be sorry to yourself

this is what i feel now.. T_T
n now i have to deserve it ;(

Here am I :)

here am i..
its taking long time for me think what i have to post in my entry.
yaa.. now i know.
actually this this my story on my a week holiday before.
i just go to my old workplace.
i met my old friend a.k.a my ex-boyfriend a.k.a my best friend before.
yups BEFORE. now? i feel like i hate him.
ermm not HATE actually but..
just did not have any feel for talk, meet, or make any conference with him.
i really disappointed
it just because of only one text i asked him before..

"erm kau simpan lagi tak Doa Qunut yg aku bg dulu? dah hafal ke?"
(do you still keeping the Doa Qunut i give you before? and have you memorize it?")
and his answer
"em sorry la, aku tak hafal lagi.. n dah hilang pun kertas tu"
(em sorry, i did not memorize it yet and the paper has lost")

seriously, i am really disappointed with his answer..
can you imagine.. the Doa Qunut was very important for Solat Subuh..
if he did not memorize it yet.. is not it means he did not perform Solat Subuh?
actually when i met him again as my colleagues.. i began to fall in love with him again
but.. when the things that i hope from him was simply lightly by him..
the only one texting answer  from him was make me lost faith on him..
i'm sorry.. but that is it..

why this story told out?
this because i suddenly remembered about him..
i really hope he realize and back to the path ..

Wednesday, November 30, 2011

e-novel

dalam masa 3 hari aku dah habiskan baca 3 novel

Cinta 99 Hari
Zero Hero
Emo Hero

zero hero n emo hero tu citer bersmbung.. citer die paling takleh blah.. macam real life jehh + slamber..
cinta 99 hari crite zaman skolah yg tak melampau.. just ada insiden yg xpatut sket. tp d sbbkn insiden tu yg buat nk tau apa jadi.. so, ending die comel! :)

ouh no! November will dissappear

apabila November akan berlalu, maka December akan menjengah.
Final exam aku tak lama je lagi.. law tak silap on 4th January.

One month before exam (lebih kurang sekarang la)
=>assignment individu Management tak tersiap lagi
=>assignment group Management terk terbincang pun lagi. nak kene interview manager lagi.. mane nek cekau??
=>assignment group IT aku punya part lah paling susah iaitu Application. damn! tak buat lagi
=>assignment individu IT baru je bagi.. banyak pulak tuuu... busyy weii
=>video Arab untuk final assignment tak buat skrip lagi pun.

hampehh.. belambak kan keje aku? tapi ada nampak aku online fb tak? ada kan.. ada nampak aku twittering tak? konfem ada! ada nampak aku blogging?? okay baru harini.. tapi aku melayan novel internet lagi, melayan citer2 drama yg xsmpat tgk kt tv tu kat youtube. haduyaii.. bila aku na sedar ni weiii =.=

diluah mati SiPutih,ditelan mati SiBujang

"setiap yang berlaku ada hikmahnya"
kann??? hurm nothing happen to me.
it just a phrase that suddenly walking in my mind :)

apa yang aku rasa aku patut buat sekarang adalah.. making some update to my blog. this is because i miss to spend time here.. it almost 2 month. busy sama assignment, busy sama quiz+test, busy sama kawan2, busy mengorat lagiii .. hampeh! =.='

hurm, actly apa yang aku busykan tu betollah.. cume yg mengorat tu tipu okay. sume lelaki kat Uitm Perlis ni pandang aku macam species dorg jugak. demmm! kadang kadang ada yang bagi kat aku "weh, soryy aku lupe kau ni pempuan" tak lupa jugak yang ayat macam ni " kau ni jantan ke jantan??" huh! mcm ni pun ada "laa.. dr jauh aku tgk td.. kau ke yg jalan cm gangster tuh?". sumpahh aku kecewa. apa yang aku cuba terapkan untu membawa perubahan pada personaliti aku masih tak berjaya. one more Damnnnnn!!!

hurm.. bila tiap kali aku dengan gaya tersendiri aku.. org akan mengumpat dalam diam. tp bila aku buat sesuatu perubahan org akan senyap. tp dorg tak tau aku tengah rasa sangat hipokrit masa tu.. hahadoii.. ini dinamakan diluah mati SiPutih,ditelan mati SiBujang (okay, jgn pelik, putih n bujang tu nama kucing kesayangan aku).

so, any advice for me?? hurmm

Thursday, November 17, 2011

Heart

hati ini mudah sungguh.
mudah jea jatuh hati
mudah jea pendam rasa
mudah jea nk menangis
mudah jea sedih
mudah jea..

tapi, siapa yang kenal aku..
akan nampak secara luaran aku saja
semua keganasan, kekerasan hati, ketekalan aku..
tapi hakikatnya.. siapa jea yg cuba stalk?
tak payah laa.. kelemahan aku aku n Allah saja yg tau..

Saturday, November 5, 2011

dugaan BALIK RAYA :)

Setelah 5hari aku menanggung kesakitan yang membuatkan aku menangis. Sakit perut yang lain sangat daripada biasa. aku tak tau ape yang jadi dengan badan aku ni.. lemah. lemao.. tak larat..
Tiba hari yang dinanti.. Jumaat. cuti raya haji ku bermula. perjalanan ku bermula dari stesen KTM Arau..Selama 12jam dalam tren.. macam macam ragam aku tengok. rasa seronok bila orang2 terdekat ada skali.. sum1 that iknow.. sum1 that 1 care about.. sum1 that care about me.. yups.. kawan.. sahabat. yang aku harap kekal sahabat walau apa jadi pun.. Wadah,Aina,AkmalHakkim,Mukhriz.. and ada lagi yang lain.. but aku tak kenal sangat.. even if aku takkenal, tapi dorang buat aku selesa.. sebab dorang friendly.. satu coach L4 tu aku rasa dak2 Uitm je sume.. hehehe.. best kann.. 

Mukhriz blanje aku eskem.haha. itu pun sebab die kate die rase serbe salah tipu aku hari tuh.. ngeh3.. aku tak rasa tertipu pun sbnarnye.. die yg rase serbe salah... die bukan buat ape pun.. die just paw aku eskem jugak sebab die kate bday die hrtu..pdhal sbnrye die tipu.. aku tak pcye pun.. tp kesian ngn die mcm terliur sgt ngn eskem aku.. ngeh3... 

okayy back to story... dalam bas tu aku rasa selamat bila aku nampak muka yang aku percaya..die lah yang aku sangat berharap akan kekal menyokong aku dalam 3 tahun aku kat uitm arau tuh nanti.. even if sebagai kawan dunia akhirat.. aku hanya perlu dia.. dalam tren tu.. tiap kali die hilang dari pandangan aku dah tertanya2 mana die pegi? hurm.. die ada je.. i don't know what about him that can make me smile always when i see him.. n bila takde depan mata, slalu ada dalam ingatan..bila saatnya die turun tren dulu.. aku dah rasa sedih actly.. tapi, takpe.. smnggu lagi kite jumpe balek.. takpun, dalamcuti ni kte mngkin akan jmpe..insyallah law aku sehat kte jumpe kayy.. <3<3<3

sampai je KL Sentral, aku ngn Wadah berpisah.. Aku ngn Aina trus gerak g toilet dulu.. haha melepaskan ape yang tersimpan..huhuhu.. legaaa... pastu aku trus g bli tiket komuter balek Serdang.. disitu aku brpisah ngn Aina.. Aina tunggu abang die datang amek.. so, aku trus tggu tren.. Sampai Serdang aku trus amek bas smpai Sungai Long. hampehnye Matt.. aku kol pagi2 die tak jawab... tido lagi lah tu. hahah. tape, aku rindu nak tengok langit pagi Sungai Long.. datz y aku nek bas n jalan kaki sampai rumah.. mak aku siap kol lagi nk suh akak aku amek aku kat mana2 ke.. aku saja malas jawab buat lagu smbil jalan balek je.. hehe.. sorry ibu.. Angah dah sampai pun ;)

Sunday, October 23, 2011

Holiday in LONDON !

WEEHOOO !!
lets go to LONDON!!
haha..
our vacation planning in London were presented in today!
legaa :DD

Saturday, October 15, 2011

where is my soul?

Tragis nye sebagai student degree duk dalam kampus ini adalah kesukaran mendapatkan bekalan makanan. aku sungguh terkilan apabila UiTM Arau ini lebih mementingkan pelajar2 Diploma. Bila student Dip sume dah habis exam kan semua balik.. tinggallah students degree je.. hampehh.. sume kdai2 makan tutup ! bukak pun ada had2 masa dorang.. tak macam time students dip ada.. sume bukak smpai ke malam.. ni tidak.. kalau weekend, ada satu je yg bukak tu pun SETENGAH HARI je ! pehh.. igat students sume bnyk duet sngat ke kalau nk crik mknn kne kluar kampus?.. tambang teksi lagi.. kos mkn lua lagi.. dengan srabot kapla otak UiTM treat kteorg mcm ni.. apa salah kteorg smpaikan terlalu utama kan students diploma?? kteorg ni macam tak amek kesah sangat.. segala perkhidmatan yg ada kat dlm kampus ni pun dah jadi limited berbanding untuk bdk2 dip yg unlimited. kalau ada banyk bersauara baru lah dipertimbangkan.. itu dipertimbangkan belum dilaksanakan lagi.. memang nasib kami mcm ni ke??

ramai yang kata... level degree ni susah nak dibanding kan dengan diploma.. malahan level master pun sng lagi drpd degree.. so, mental kami tak sepatutnya didera dengan problem remeh macam nie.. perlu ke kami di uji mcm ni sekali? sekurang2 nya sediakan apa yang asas.. kalau makanan pun susah untuk kami cari dalam kampus.. apa je yang ada dlm kampus ni?? bosan tu satu hal.. langsung takde suasana student kat dalam nie.. seriously aku tak tau apa aku patut buat duk dalam nie..

Sebenarnya.. aku masih tercari cari titik permulaan untuk life aku kat sini.. takde yang boleh buat aku bersemangat untuk teruskan study walaupun minat tu ada.. kemana semangat aku sbelum ni? aku jadi manusia tanpa perasaan. setiap yg aku lakukan aku dah tak kesah apa orang nk cakap.. aku redah je sesuka hati aku.. segalanya mcm tu je..segalanya hilang.. bila aku fikir balik.. aku tak penah tidak berperasaan smpai mcm nie skali dalam hidup aku.. dan apa yg aku lakukan tu ada yg mendatangkan kemudaratan jugak.. kadang2 aku sedih jugak dengan apa yg jadi kat diri aku.. tapi mungkin ini kekuatan yang aku harus harungi..
YA ALLAH.. kenapa jiwa aku mati saat ini? bantulah hamba mu ini untuk meneruskan perjuangan semampunya... sesungguhnya aku tahu tiada ujian dari mu buatku diluar kemampuan ku.. Engkau tunjukkanlah jalan sebenar2nya...



Kesinai !

nothing much to story about Kesinai..
actly kesinai ni nama blok hostel aku kat uitm arau ni
before ni kan aku duk lua kampus disebabkan tak muat nk sumbat student degree kat dlm kampus ni..
tapi di sebabkan dak2 diploma dah abes exam..
dorang dah balik tu kan ada lah bilik yang kosong
so, rekotor arah kan student duk dlm kampus..
so, aku merasa lah life duk lua kampus n dalam kampus
kalau nak ikut seronok, lua kampus lagi seronok
tapi kalau nak ikut selesa dlm kampus lah selesa
bilik best wehh..duk 2 orang je..
bilik aku rasa terlalu tenang smpaikan korang akan rasa nak tido je lahh
hehehe..lntai tiles weh.. sejuk jehh



tapi... yang serabot kapla otak aku nih.. bila ada set2 PELAPIS ada program kat sini 
wat bising dokk .. kiri .. kanan.. kiri.. kanan.. kiri.. kanan..
berkawad tak kira pagi petang siang malam
pagi2 dlm kul 5.30 dah tlg kejut kteorg bgn (bising bkawad dorang)
mlm pulak tak cecah kul 12 tak sah..
bilik aku dah la tepi skali.. dekat je dgn dewan makan diorag tuh sume
aku nk g toilet pun takleh nk freestyle.. dlm kelam kabut tarik lah gak tuala or pape yg patut..
haishh.. sumbak lahh aihh.. =.='

Friday, October 7, 2011

happy birthday to me :)

how creative my new housemates make a surprise with ice cream :)
lilin tu unik macam bunga api doe. hehe

Sunday, October 2, 2011

WHAT A DAY !!!!



kalau boleh pas ni, janganla buat post2 macam uh iye..
sudah terhapus segala

ok. thanx

like kau shuhada!

too amalia.....sory yaw...

sori naik lori la hakkim

to amalia.. i'm sorry too.. i'm the one who ask her to post it because people around said the group was boring..
ko nak happening kan group ni boleh..

u wanna hate me? i don't care..

tapi bagi info lawak
x..
sy xbenci awak.
sy xkenal awak pun.
lawak sngt k

nak bagi nasihat sikit.
kalau nak buat post2 lawak uh boley je..
tapi post2 yang ala2 OBE uh janganla..
nasihat

lawak2 OBE uh dikire macam tahap important dah uh..
bende2 lain bolehla..
huhuhu... penting nya.. rasa rugi pulak tak pegi hari tu..
tapi nak buat macam mana.. nasi dah jadi bubur.. masalah kteorg pun mana ada orang nak amek tau.. so, tak pegi obe tu tak bermakna kami tak amek tau..
ofcourse nak tau info tu sume..
kalau lawak2 nie semua kan boleh fikir logik.. info merata.. group degree ni baru je lagi..
like kau tyra

so, hopefully jangan bergantung sangat kat sini
like thirah .

co, half of us here wanna fun too.. not serious topic only..
like tyra
tyra
tyra
tyra
cepat la taip tyra
huhu.. i'm done

bukak group lain

tyra ad org perli kau kot

16:51
thank you so much amalia for your advise..
i really apreciate it



but.... at the end of the day...
on only this.. i've arguing with other people too..
and that was make me feel "what i've done today??"
did i make people hate myself??
seriously i'm fool enough being like this..
i'm tired ! T_T

Saturday, October 1, 2011

Chaos

seriously i miss you
but, who am i that can be the one in yr heart?
the attitude that u bring in our introduction were make me like u
seriously, u r different from others
i think i need u.. but, u r the one who make us have the distance now
i dont know wether i've to start it all over again or just wait for u???

why u act like this?
being alone
stay in silent
am i annoying u?
am i hurt yr feeling?
tell me the truth please..

if there any girls that u admire..
please share yr feel to that girl with me..
i more appreciate if u can share with me..
coz i really like to be a good friend reather than being a lover that will hurt u..
please.. don't do this to me..
u really chaos my mind right now =(

Friday, September 30, 2011

Happy Birthday ATIKA HANI !

29 September 2011
one more birthday that i've to celebrate
Atika Hani my roomate :)

Tuesday, September 27, 2011

Half Bad, Half Okay

Harini amek gamba klas!
yeayy! tapi kann..
awal gile doe..
baru je knl2 dak2 klas
da nk amek gmba bagai..
pelik je aku..
em harini nak kata bad mood tak jugak..
sebab aku bole lagi berkomunikasi
tapi ada la jugak aku menyendiri seketika
panass + hOtt bebeh!
dengan tetiba kene sound ngn ekin..
aku menyirap lah wehh
tapi tu sume before klas Law..
lepas je kelas Law, kteorg grak g mushroom
Dean Manja mintak pinjam payung aku doe..
Manja gila =.='

Malam pulak ada kelas malam
dari LT1 gerak ke LT2,
tuke lagi ke LT3,
tetibe carik kelas laen
ada la pulak kat A118.
penuh la kelas..

akhirnya aku ngntok =.='

Monday, September 26, 2011

WierdO !

adakah saya ANEH ?

"kau aneh, tapi tak complicated"
this is how a friend describe me =.='

How to Spent Weekend in Perlis

This all Dean's fault!
he is performe excellent enough for influence me to follow him
hahah! chopp.. bukan buat apa pun..
just karaoke kat cmart n men bowling kat kangar..
but i'm not sure why i'm freely follow him
acctly there is another person with us
Nad n Naquib
Nad are Dean's friend n Naquib are Nad's friend..
boleh pulak aku masuk ngn dorang kan?
padahal tak kenal pun..
Dean pun baru je kenal bape minggu
boleh kire lah bape kali je kteorg bercakap
just suddenly he invite me to follow them..
this is my first time go to karaoke actly..
at first my intention just wanna follow them but not involve in the karaoke
but, they force to sing with them
i feel like 'skema' if not give respond
so, i just give a try :)
boling pulak tak tau lah nak cakap apa...
first game i control the game...
second game, dean kalahkan aku daa..
penat nye pasal =.='

Saturday, September 24, 2011

Doubtful Debts

thankyou very much friend :)
even if u share to settle debt
but i do not consider any debt
i only consider a gift from you
because i never give u a debt
so, for my birthday i hope u not give me anything more
^_^


**malas aku nak berdebat dgn kau..
so,  kire settle hutang n hadiah bday aku skali taw nie.
tak payah mengada nk  bg mende len agi.. 
aku tak biasa trime adiah.
=.=

Friday, September 23, 2011

bosann

to do list :
  • angkat n lipat baju
  • kemas bilik
  • basuh n sidai baju
  • g cari makan
  • buat biodata for MGT
  • buat homework ACC
  • buat assgment ACC
sambil2 tu mesej2 skali.. hahah

Wednesday, September 21, 2011

Gangster OM

athirah n suhara

 comelkan gangster nih?? ngeh3
^_^

Monday, September 19, 2011

Memori Dalam Hujan Waktu Cari Makan

dah macam lirik lagu dah
"memori daun pisang waktu jalan jalan"
(tah btol ke tak aku tak tau lah lirik die)
alaa.. yg lagu ala ala dangdut tuhh..

huhu bukan apa..
habes klas agak awal lah..dlm pkul 10.30 cmtuh rasanya
so, nak tggu bas dtg amek pkul 11.30
ada masa sejam lagi
plan nak pegi makan kat OREN
tapi, tup2 hujan sangat hebattt
so, kami plan meredah hujan
nak buat cmner payung takde
kalau tggu hujan reda tak dan makan pulak nanti
so redah je lah..
smpai putus cangkuk tali beg aku
aku punya baju kurung da lah warna putih
so, bila basah mmg nampak jarang lah kann
seksi sekejap aku.. naseb pkai tudung
law tak, free show jehh...
meredah hujan je dah amek masa 30mnit
so, tpaksa batalkan niat makan kat OREN ,
tp makan kat MUSHROOM jeh..
lepas mkan tggu bas jap then balek.

time dalam bas aku check henset..
dua2 fon aku ada msj..
dua2 dr classmate aku yg lelaki
"korang ada payung tak? nak pinjam la"
derrrr! kteorg yg pmpuan pun merdah hujan
diorang sanggup tuh nk pnjam kteorg ..
manja pulak lelaki zaman sekarang enn

Saturday, September 17, 2011

Matriks Not UiTM

Dalam kesamaran bilik aku yang tak mampu tuk diterangi kerana kepanasan yang memabahang bakal menitiskan titik titik peluh sambil melantak JacknJill Roller Coaster Barbeque aku menaip demi memenuhi masa yang terluang nie..ini lah dia kehidupan ku diawal usia bergelar mahasiswi UiTM.

Memang dah sah sah Matriks berbeza dengan UiTM kann..kalau nak ikot kan.. Matriks lagi selesa.. perghh bilik kat kat matriks dah macam syurgaa bagi aku.. tenang je bila study.. tak ada pun rasa anasir2 yang melalaikan selaen drpd lagu2 aku je.. Tpi bilik nie? kalau tak membuahkan peluh tak sah.. macamana nk kusyuk solat? macam mana nak selesa study? macam mana nak arrange bilik yang kecil nie supaya muat semua barang untuk 4 org yg kampung halaman nya jauh2 belaka.. dah boleh agak kan berapa bnyk nya barang yg harus ada bg setiap individu itu pabila dirantauan..

Rakan rakan kat Matriks dulu awal awal lagi dah mula nak kamcing.. clasmate aku kat sini? masing masing menyombong lagi doe.. aku je yang terhegeh-hegeh nk contact dorang pape hal.. majority classmate aku orang KL + Slangor.. kire senang la jugak nak communicate kan sbnrnye.. tp masalah sombong tu susah nak dbendung..tu lah dia manusia..
Ohyaa.. aku rasa lawak pun ye jugak bila roomateaku kat sini pelik dengan habits aku yg jarang basuh rambut.. maksudnya bukan lah sbulan skali.. paling2 selalu pun aku basuh rambut selang sehari lah.. tu pun aku terikot habits roomate aku kat matriks dulu.. roomate aku kat matriks dulu awal2 aku kenal dorang, aku yg pelik dengan habit dorang jarang basuh rambut.. ada tu yg seminggu sekali je.. ye la doe.. kalau basuh rambut pagi2 nanti time nk g klas rmbut tak kering lagi dah kene pakai tdung.. lagi lahh.. bbau kott nanti.. dorang memang dah biasa dengan life kat asrama.. so, tu lah yg dorang praktikkan mana yg terbaek.. kadang2 aku cakap diorang tak mandi lagi padahal diorang dah mandi just tak basuh rambut je.. tp bila kat UiTM sini..roomate2 aku pulak cakap aku tak mandi uhh.. hahah. kena balekk kat akuu! yeahh Terima Kasih kawan kawan :)

okayy ini hanya permulaan laife aku kat sini.
kelas pun baru bermula
assignment pun tak banyak
so, banyak lagi yang aku harus tempuh..
wish me tough enough to through it all dear :)

The Beginning for Long Journey

Assalamualaikum to all readers :)

Di masa yang terluang ni aku memenuhi dengan post entry yang panjang.. aku mulakan dengan Bismillahirrahmanirahim :)

Setelah aku melawan perasaan, setelah aku melawat kampung halaman dan pulang ke rumah dengan selamat, setelah puas aku tidak menunjukkan rasa sedih ku yang aku akan meninggalkan keluargaku demi menuntut ilmu dihujung semenanjung Malaysia iaitu di Arau,Perlis.. alhamdulillah aku berjaya menjejakkan kaki di tanah sempadan Thailand ini pada 5Sept2011. My nenek saudara Che Bee n my Uncle Yunus turut bersama menghantar ku ke sini.

Sesampai disini kami sekeluarga menginap di Rumah Tamu UiTM Perlis. Kira dah berada didalam UiTM lah. Senang sikit nk pergi daftar 6Sept2011 esok nye.. Sampai kat Arau nih dalam tghari cmtuh. So, petangnya pegi bjalan ke Padang Besar. Aku beli mana yang aku tak smpat nk beli lagi.

Pada hari pendaftaran aku melangkah menuju kaunter. Tetiba aku ternampak someone yang aku kenal.. Sham! ahah ketua klas aku kat matrix.. okay abaikan je die.. aku trus lah daftar isi borang semua.. tetiba adek aku bgtau die dah nampak Hez.. aku dengan terujanya mencari kat mana budak tuh.. ahah! gotcha! nampak dah.. tetiba aku nampak die call someone..yups! thats me. die call aku.. tnya aku kat mana.. padahal aku dah nampak die pun.. tak lama lepas tuh dia anta msj pulak kat aku "Welcome to Arau! yeahh :)" hahah. thanx dude.
aku g daftar cmnie je.. okay whatt ;p


Okay, setelah selesai mendaftar aku terus pegi ker umah sewa yg 'desediakan' sangat tuh.. aku bukan nk cakap ape lah kann.. UiTm tak jujur dengan students pun ye jugak.. dlm surat tawaran bgtau kediaman disediakan..tp tak bagitau pun yang berbayar.. aku ingat tak lah berbayar.. lagi pun satu sem je yg die sediakan.. sem dua n so on kene pandai2 sendiri lah lan.. ruparupanya berbayar.. RM250 pulak tuh termasuk deposit lah.. bulan2kene bayar RM150. itu yang duduk lua kampus.. yg dapat duduk dalam kampus bape kerat je tu pun kene bayar RM400 cmtuh kot tp untuk satu sem terus lah.. takde lah kene bayar bulan2lagi. Hurm.. nasiblah badan.. nak belajar pun cost meningkat.. pinjaman PTPTN pun bukan lah boleh buat hati senang lenang. Nanti nak kene bayar balik jugakk beb! (okayy perasan tak aku dah menggunakan bahasa yang selamber berbeza dengan intro tadi. lantakk).

Petang hari pendaftaran tuh jugak bermula lah Minggu Destini Siswa aka minggu orientasi. Biasa lah kalau minggu orientasi memang ni lah masanya senior nak buli junior kann.. Actly bukannya teruk pun.. Just Senior2 treat kteorg macam apa jeh terjerit2.. tak malu langsung ngn lelaki. Diorang bukan main lagi suruh junior sume pkai tdung n pin kebawah..tak boleh selimpang2.. pakai baju labuh2 for cover our ass. yups! mmg lahh.. tapi kalau antara diorang yg jadi OC tuh pun tak semenggah mane lah kan pkai baju ketat jugak.. atas bontot jugak.. berdiri depan mata kteorg sape tak sakit hati beb. ye lah.. marah kteorg sume macam warden marah banduan derr.. korang suke ke??? tak kann.. Hurm jadual orientasi hanya di penuhi dengan taklimat untuk bagi info kat kami semua pasal sistem UiTM.. papehal yg jadi or what ever dengan siape kami boleh berurusan or semua yang something like that lah.. Alahmdulillah semua tuh di taklimatkan.. kalau takmemang terkapai2 lah semua students yg ada nih. memang pack gila jadual..tuh yang semua OC duk jerkah kteorg sume supaya cepat..mengejar masa..kami semua hanya penat berjalan ulang alik dari STAR ke Pusat Islam aka Masjid , dr PI ke Dewan makan, dr Dewan Makan ke STAR.. macam tu je lahh sepanjang minggu..borringgg =.=' Hari terakhir Minggu Destini Siswa barulah terasa seronok siket sebab ada EXPLORACE .. baru lah teras mencabar. hee :D

Setelah tamat minggu orientasi dapat lah rehat sehari hari Ahad tuh. Hari Isnin dah mula kelas kononnye.. masing2 semangat je pegi sebab kononnye budak2 BM ada pjumpaan.. ruparupanya yang ada pjumpaan hanya bagi siapa yang daftar hari jumaatn hari ahad je.. sebab diorang sume tak di beri taklimat lagi..okay.. dengan malu nye sume balekk.. hari Rabu barulah bermula kelas klas yg sebenar.. tu puh masih terkapai2 sebab jadual yg diberi masih berubah2.. aku jadi pening nak ikot mana satu punye jadual.. ada yang ditampal kat HEA.. ada jugak yg kat dalam student portal.. laen2 jugak masa die.. dah payah dah.. last2 masing2 ikot je suma jadual tuh.. kalo takde, tggu masa jadual sterusnya.. cam apa dah..itu baru permulaan dugaan kami.. ada lagi 3tahun tuk teruskan perjuangan kan.. aku harus tabah!

Hari Khamis ada perjumaan pertama Kokurikulum.. derr! kene kawadd beb! aku tak penah2 msuk kawad dah kne berkawad pulak.. takpe! aku memang suke lasak2 nie..tp sebelum nie org keliling aku semuanya takut pada lasak.. sekarang nie.. rumate aku ada yang sejiwa dengan aku.. kiteorg siam plan nak msuk ARMY lagi beb.. gila tak gila? heheh.. tu baru mencabar.. I LIKEE ;D tapi, tak perlu lah. coz untuk budak sem satu nih semua just di agihkan grup kawad.. tpi takde lah sepanjang koko berkawad je.. ada lah jugak die ajar teori2 siket.. so, okay lahh..

Hari Jumaat bersamaan 16Sept2011 HARI MALAYSIA kann?? so, cuti! kteorg melepak je kat 'kondo' kteorg..(acctly kondo kteorg nie rumah kedai je) dpan kondo kteorg siap ada Pasaraya CMart lagi.. kira Pekan Arau lahh nie.. Senang je nak crik barang.. hari2 aku dengar lagu kat kedai2 bawah nie.. nie lagi satu dugaan.. bende senang dapat beb.. DUET kene KAWAL.. NAFSU BERBELANJA pun kene KAWAL lahh.. dugaan dugaan =.= tapi bab makan memang tak boleh nak buat apa.. kat rumah kiteorg nie tak boleh nak masak sebab takde dapur.. n  tak dibenarkan rasanya.. so, bila time makan je kene lah merayau mencari makanan.. naseb baek bnyk jugak kedai makan yang ada..kene sedia duet je lahh.. haish.. ramai orang cakap kat perlis nih makann murah.. tapi tak murah mana lah kan.. harga tanak kalah KL beb.. harga standard cafĂ© je! Gilaa..

Ohyaa.. aku baru tau.. ramai jugak manusia yang aku kenali dicampakkan ke hujung semenanjung nih.. antaranya yg dah lama kat sini Hez aka Hazmi , Arry bf kaka ninie.. yg baru masuk daffar cm aku nih ada Sham lah ketua klas aku kat matrix, Mira classmate matrix aku..budak2 KMS yg aku tak penah bertego pun dah jadi housemate. Haha.. kecik je Malaysia nie kann.. ehh chopp! Ada lagi sorangg Muzammil pun ada kat sini doe.. die daftar hari Ahad. Patutlah aku tak nampak die time orientasi.. Okay lah tu.. ada jugak member sperjuangan J ni buat aku lagi bersemangat tuk teruskan apa yang aku dah mula n bersaing secara sehat demi mengejar masa hadapan J

CHAIYYOKK !!!
^_^


ni lah muke2 selebet aku n rumate n aktiviti bosan time orientasi












aku, adda, teeqa, haila


ni lah hadiah explorace num9. hehe

ni pulak aktiviti hari cuti




ni diaa banjir

ni dia jadual bas.. kalo lmbat kne tggal beb

tiap2 hri Jumaat ada pasar malam
 nie la aku jumpe Burger Goreng!
n aku bli air jagung tuk dinner aku

okehh.. the last one.. bilik aku


katil aku yg atas

kipas yg disediakan satu je.. panas wehh.. udara rak masuk
tgkap tu mcm takde function

bserabut lah.. bilik kecik kott.. brg bnyk.. tpaksa tmbah satu kipas bawah


 almari satu ni kene konsi 2 org..
sparuh je dpt weh.. laci pun satu je.
 ni sudut barang2 aku.. semak kan?

dah mcm jual tdung kan?
nie la die sudut blakang pintu :)

**for ayah n ibu.. jangan lah risau ye.. insyallah anakmu boleh bawa diri**
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...